Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αρχηγοί

Η Νίνα Κασιμάτη είναι αρχηγική ανεξαρτήτως αρχηγού. Ετσι, σε μια μόνο συνέντευξη υπερασπίστηκε και τον Τσίπρα και την πρόθεση Κασσελάκη να τ’ αλλάξει όλα, υποστηρίζοντας ότι «ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως είναι άμεση προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να επανιδρυθεί. Αυτό δεν είναι ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα πρόσταγμα του Αλέξη Τσίπρα». Ελάχιστοι, πάντως, θα πόνταραν τα λεφτά τους σ’ αυτό που υπονοεί: πως δηλαδή ο πρώην είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του νυν.

Γυρισμός

«Κάποια στιγμή δεν υπάρχει γυρισμός. Είναι η τελευταία ευκαιρία που λέμε», επισήμανε στον τηλεοπτικό αέρα ο Χρήστος Γιαννούλης σχολιάζοντας τον νέο πανικό που έχει προκαλέσει στις συριζαϊκές τάξεις ο επικεφαλής τους. Είναι μια οπτιμιστική προσέγγιση αυτή. Τόσο αισιόδοξη ώστε να παραβλέπει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή εδώ και μήνες. Κατευθύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σπασμένα τα φρένα προς το 4%.

Παραδείγματα

Στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι κάτω από την ανάρτηση της κοινοβουλευτικής του ομιλίας για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ένας κύριος τού ευχήθηκε να έχει το τέλος του Καντάφι. Φυσικά, κανείς δεν περίμενε αυτό το περιστατικό για να καταλάβει πως η θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία. Οι 175 θετικές ψήφοι, όμως, μας έδειξαν πως η Ελλάδα είναι αναμφίβολα πιο προοδευτική απ’ όσο φαντάζονται όποιοι καταφεύγουν σε βορειοαφρικανικά παραδείγματα.

Ιδιότητα

Για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο είναι δύσκολο να διακρίνεις ανάμεσα στην ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κι εκείνη του έλληνα βουλευτή. Γι’ αυτό, μίλησε για το περιλάλητο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αρχικά με την πρώτη, λέγοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στο να ακούμε όποια καταγγελία και να την ερευνούμε». Και μετά με τη δεύτερη, δηλώνοντας σαν καλός γαλάζιος ότι υπάρχουν «και ζητήματα τα οποία βλέπει κανείς από την αρχή ότι μπορεί και να υποκρύπτουν κάποια σκοπιμότητα».

Related posts

ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

admin

Υπέρπτηση τουρκικού drone πάνω από τα Τριανήσια Αστυπάλαιας

admin

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει δεύτερο κόμμα με τη λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές»

admin

Το δίλημμα των ευρωεκλογών και ο… τριμέτωπος

admin

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Π. Μαρινάκη για τις «πολιτικές βδέλλες» – «Υβρίζει τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών»

admin

Άκης Σκέρτσος στο MEGA: «Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία για όλο το χειμώνα»

admin

Οι συγκρούσεις και η φάρσα

admin

Κασσελάκης για γάμο ομόφυλων: Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται – Δήθεν προοδευτικό το ΠΑΣΟΚ

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin