Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα παρακάμψει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις επί των εξαγωγών της LNG

Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες κυρώσεις – όπως τις χαρακτηρίζει – που επιβάλλει η ΕΕ επί των επιχειρήσεών της του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να προτείνει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης μεταφόρτωσης στην ΕΕ και μέτρα εναντίον τριών ρωσικών έργων LNG, όπως είπαν την Πέμπτη τρεις πηγές της ΕΕ.

“Οι απόπειρες για να εξαναγκαστεί η Ρωσία εκτός των ενεργειακών αγορών και για τη στροφή προς ακριβότερες αγορές είναι συνεχιζόμενες”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιοι νέοι περιορισμοί της ΕΕ θα ωφελήσουν τις ΗΠΑ και θα σημαίνουν ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία πληρώνει περισσότερο για το φυσικό της αέριο.

“Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουμε τρόπους να παρακάμψουμε αυτά τα παράνομα εμπόδια, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις παράνομες ενέργειες”, κατέληξε ο Πεσκόφ.


 

Related posts

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης όπου θα μιλήσει ο Πούτιν

admin

ΗΠΑ: Ο “σαμάνος του QAnon” σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές

admin

Περιόρισε τις ζημιές στο πρώτο τρίμηνο η Disney αλλά έχασε συνδρομητές

admin

Γιατί οι αναδυόμενες αγορές αγχώνονται ενόψει των εκλογών στην Τουρκία

admin

ΗΠΑ: Η απεργία των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτάθηκε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ford

admin

Συντρίμμια ρωσικού drone έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας

admin

Ισραήλ: Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

admin

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΡΚΚ προς την Τουρκία

admin

Ρουκέτες και drone κατά αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στο Ιράκ – Ρουκέτες ανοικτά της Υεμένης και από τους ιρανόφιλους Χούθι

admin