Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Airbnb: Προβλημάτισαν οι εκτιμήσεις για το β’ τρίμηνο

Κέρδη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb, που απογοήτευσε όμως με τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του β’ τριμήνου, βυθίζοντας τη μετοχή στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της αμερικανικής αγοράς.

Η εταιρεία είδε τη ζήτηση για ταξίδια στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού και Λατινικής Αμερικής να ενισχύεται, αυξάνοντας τα κέρδη της. Ειδικότερα, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 2,14 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 18% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, με τα καθαρά κέρδη της να φτάνουν τα 264 εκατ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή, έναντι 117 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι οι κρατήσεις αυξήθηκαν το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κατά 9,5% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 21% και 19% στις κρατήσεις για Ασία-Ειρηνικό και Λατινική Αμερική αντίστοιχα. Αντίθετα, οι κρατήσεις για τη Βόρεια Αμερική εμφάνισαν “ελαφρά υποχώρηση”. 

Επίσης, η δαπάνη ανά διανυκτέρευση ή μέση ημερήσια δαπάνη ανήλθε στα 173 δολάρια κατά το α’ τρίμηνο του έτους, αυξημένη κατά 3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι παρατήρησε αύξηση των συντομότερων κρατήσεων αλλά και μια στροφή προς την ενοικίαση ολόκληρων κατοικιών που προσφέρουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι το β’ τρίμηνο η ζήτηση αναμένεται να επιβραδυνθεί, επιβαρύνοντας την κερδοφορία της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδά της κατά το β’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,68 και 2,74 δισ. δολαρίων, ήτοι χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που αναμένουν έσδα τουλάχιστον 2,74 δισ. δολαρίων.

Related posts

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

admin

Ρωσία-Ν.Αφρική: Οι πρόεδροι Πούτιν και Ραμαφόζα συζήτησαν τηλεφωνικά για την Ουκρανία

admin

Αίγυπτος: Ο Σίσι δεν ανοίγει τα σύνορα – “Οι κάτοικοι της Γάζας πρέπει να μείνουν στη γη τους απτόητοι”

admin

Μεξικό: Η Σότσιλ Γκάλβες θα είναι η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές του 2024

admin

Πριγκόζιν (Ομάδα Wagner): “Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανατινάξουν άνδρες μου”

admin

ΥΠΕΞ ΕΕ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί στις βάρβαρες επιθέσεις της Χαμάς, με βάση το διεθνές δίκαιο

admin

Αφγανιστάν: Τέσσερις επιζώντες, δύο αγνοούμενοι μετά τη συντριβή ενός ρωσικού Falcon

admin

Τατάρ προς Τουρκοκύπριους: “Τη μέρα που θα πείτε ναι στη μία κυριαρχία, θα χάσετε τα πάντα”

admin

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα

admin