Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήματα ομοψυχίας από την Αρτα

Την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο Βερολίνο για ένα ευρωπαϊκό συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιόδευε στα πάτρια εδάφη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την Ολγα Γεροβασίλη, επιδιώκοντας να εκπέμψει και σήματα κομματικής ομοψυχίας. Στο γνωστό στυλ επικοινωνίας που έχει διαλέξει ο Κασσελάκης, με αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες της περιοχής, ο νυν πρόεδρος έχει πρόθεση να αντιπαραθέσει τον εαυτό του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει ευρωεκλογών.

Η παρουσία του στην Ηπειρο «κλείνει» με μια επίσκεψη στη Βόρεια Ηπειρο: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα επισκεφθεί τα μειονοτικά χωριά της περιοχής, για συναντήσεις με ομογενείς, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ κατά την παραμονή του στις Βουλιαράτες αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του ’40. Η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τη στιγμή που στο προσκήνιο βρίσκεται η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα – και με δεδομένη την υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ, η Κουμουνδούρου συνεχίζει στη «σκληρή» εθνική γραμμή και την επιλογή του Κασσελάκη να μην αφήσει την κυβερνητική πλευρά να παίζει μόνη της στο πεδίο των εθνικών θεμάτων και του πατριωτισμού, φιλοδοξώντας να κερδίσει και ένα μέρος μη αναμενόμενων ψηφοφόρων. Στο πλαίσιο επίμονης κριτικής των κυβερνητικών χειρισμών στα εθνικά θέματα ερμηνεύεται και η αντίδραση, για δεύτερη μέρα, για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», σχολιάζοντας επί της ουσίας ως χαμηλών τόνων την απόφαση Μητσοτάκη να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στη σχετική συνάντηση που θα έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντιδράσεις για τη φράση Κασσελάκη

Παρά την εθνική ατζέντα που ξεδιπλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, στη συριζαϊκή δημόσια σφαίρα κυριαρχούν οι αντιδράσεις για τη φράση Κασσελάκη με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, στην οποία μιλούσε για συγκάλυψη εγκλημάτων και «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Με ανάρτησή του μετά την αντίδραση της ΝΔ, ο εκπρόσωπος της οποίας έκανε λόγο για «ατελείωτη χυδαιότητα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να επαναλάβει την επίμαχη φράση, επιμένοντας ωστόσο στα περί συγκάλυψης -στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης, πήραν τις αποστάσεις τους από τα όσα ακούστηκαν στο βίντεο που ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλοι, όπως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ήταν υποστηρικτικοί, ενώ η Βούλα Κεχαγιά έκανε λόγο για κυβερνητική «παρερμηνεία», δεχόμενη και η ίδια κυβερνητικά πυρά: «Στη Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει την παρερμηνεία «επιστήμη»» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας κι ας αφήσουν τη λάσπη. Κούρασαν» τόνισε σε ανακοίνωσή της.

Related posts

Μητσοτάκης: Η ανάμνηση μελανών σελίδων του παρελθόντος, οδηγός για την αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον

admin

Προγραμματικές δηλώσεις: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

admin

Συγκρούσεις στο Σουδάν: Ενημέρωση Δένδια για τους Έλληνες

admin

Απόψε ανακοινώνεται το όνομα της νέας ΚΟ των «11» – Ποιο προκρίνεται

admin

«Ενας στους δύο συνταξιούχους θα πάρει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη»

admin

Νίκος Παππάς για Κασσελάκη: Τι είπε για τα περί «κρατιδίου» και την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει κάτω από 17%, λέει η Κεχαγιά – «Να προκληθούν τραύματα στη ΝΔ»

admin

Καιρίδης: Αυτή θα είναι η συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό

admin

Σε εξέλιξη η τέταρτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε live

admin