Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η τέταρτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε live

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της τέταρτης ημέρας του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό του Tae Kwon Do, στο Φάληρο.

Σήμερα, τελευταία μέρα των εργασιών του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει στις 11:00, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε στο προεδρείο του συνεδρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες των συνέδρων. Σημειώνεται ότι τα ζητήματα της τελικής ημερομηνίας των εσωκομματικών εκλογών, ο τρόπος που θα γίνει (υβριδικά ή μόνο με κάλπη) καθώς και η πρόταση για αναβολή τους – που χθες συγκεντρώθηκε πλήθος υπογραφών για αυτόν τον σκοπό-  αναμένεται να συζητηθούν σήμερα εκτενώς.

Στο συνέδριο η Όλγα Γεροβασίλη

Παρούσα στο Tae Kwon Do ηΌλγα Γεροβασίλη, παρακολουθεί τις ομιλίες της τέταρτης ημέρας του συνεδρίου.

Φλαμπουράρης: Θα στηρίξω τη φίλη μου Όλγα Γεροβασίλη

«Αν γίνουν εκλογές με τις καταστατικές, αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ όπως ήδη γνωρίζετε λόγω αντικειμενικών παραγόντων, ιστορίας, κοινής πορείας, όλα τα χρόνια βαθιάς εκτίμησης, θα στηρίξω τη φίλη μου, συντρόφισσά μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η εμπειρία πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη και τα δύο αυτά τα έχει η Όλγα», έκανε γνωστό από το βήμα του συνεδρίου ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως «βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι» και τόνισε ότι «χρειάζεται ενότητα, αγώνας».

«Είμαστε σύντροφοι και όχι αντίπαλοι και ανταγωνιστές. Είμαι περήφανος για την κυβέρνηση της Αριστεράς με μπροστάρη πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βασιλειάδης: Ιστορικές οι στιγμές

«Οι στιγμές είναι ιστορικές και πρέπει να απαντήσουμε σήμερα χωρίς να προσπαθήσουμε να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να βάζουμε συνεχώς νέες προθεσμίες», είπε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ την λύσης των εκλογών.

Νοτοπούλου:  Το κόμμα βρίσκεται σε μία παρατεταμένη κρίση

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Δεν μπορούμε να βουλιάζουμε και να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Το κόμμα μας μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε μία παρατεταμένη κρίση» σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου από το βήμα του Συνεδρίου.

Ας δούμε την εικόνα του συνεδρίου μας, άρνηση συμμετοχής και συνθήκες αρένας. Πώς γίναμε έτσι και γιατί σύντροφοι; Μαζί δεν αγωνιστήκαμε για το άνοιγμα και την αλλαγή; Μαζί δε ματώσαμε; Γιατί γίναμε ο χειρότερός μας εαυτός; είπε και πρόσθεσε πως με αυτά και με αυτά όμως πέφτουμε σε κενό, όπως εύστοχα μας προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παππάς: Οποια ψηφοφορία γίνει στο συνέδριο να γίνει με κάλπες

Σε περίπτωση που δεν πάει σε εσωκομματικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημαίνει ότι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη, επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 4ου συνεδρίου.

«Αν το σώμα αποφασίσει να μην πάμε σε εκλογές, σημαίνει ότι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο Κασσελακη», είπε και πρόσθεσε πως «όποια ψηφοφορία γίνει στο συνέδριο να γίνει με κάλπες. Όχι με ανάταση χειρός».

Σημειώνεται ότι η θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι τριετής και άρα λήγει το 2026.

Δείτε φωτογραφίες

Μικρή προσέλευση συνέδρων το πρωί της Κυριακής

Related posts

Μάχες χαρακωμάτων για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

admin

Νέο ραντεβού στον Κάμπο στις 11 Μαρτίου

admin

Εντός και εκτός

admin

Αναίμακτη διεύρυνση

admin

«Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»: Αδιανόητες απειλές Ερντογάν – Τσελίκ

admin

Κατρίνης: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης είναι απομονωμένοι σε επίπεδο κοινωνίας

admin

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

admin

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την απόκτησή των F-35

admin

Δημοσκόπηση: Απώλειες για ΝΔ – Δεν «τραβάει» ακόμη ο Κασσελάκης

admin