Image default
ΚΟΣΜΟΣ

McDonald’s: Κατώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Τα αποτελέσματα της McDonald’s ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων το α’ τρίμηνο, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Η αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων, ένας δείκτης που παρακολουθεί τα εστιατόρια που είναι ανοιχτά για πάνω από ένα χρόνο, διαμορφώθηκε στο 1,9% – χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Οι μέσες εκτιμήσεις ανέμεναν ποσοστό στο 2,3%. Καθένα από τα γεωγραφικά τμήματα της McDonald’s υστέρησε σε σχέση με τις προσδοκίες για τις πωλήσεις με βάση αυτόν τον δείκτη, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής αστοχίας στη βασική αγορά των ΗΠΑ. Η επιχειρηματική μονάδα που περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή κατέγραψε πτώση.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,17 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 6,15 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,70 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,72 δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 7,7% από την αρχή της χρονιάς μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας.

Ορισμένοι αναλυτές είχαν μειώσει τις προβλέψεις τους για τις συγκρίσιμες πωλήσεις πριν η McDonald’s δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, εν μέρει με βάση στοιχεία που έδειχναν συγκρατημένη κίνηση. Αφού ξεπέρασε τον υπόλοιπο κλάδο τα τελευταία χρόνια, η αλυσίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις σε διάφορα μέτωπα, καθώς η εταιρεία ξεκινά μια φιλόδοξη στρατηγική επέκτασης. 

Τα στελέχη της εταιρείας έχουν προειδοποιήσει για επιβράδυνση της ανάπτυξης εν μέσω μποϊκοτάζ που σχετίζεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Την Τρίτη, η McDonald’s προειδοποίησε για αδύναμα έσοδα “όσο συνεχίζεται ο πόλεμος”.

Οι καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος στις ΗΠΑ, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό μέρος της πελατειακής βάσης της εταιρείας, έχουν επίσης μειώσει την κίνησή τους, όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν στελέχη της εταιρείας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις τάσεις σε αλυσίδες όπως η Domino’s Pizza, η οποία ανέφερε ότι η συχνότητα αυξήθηκε μεταξύ αυτής της δημογραφικής ομάδας το α’ τρίμηνο.

Related posts

Επίθεση στο Παρίσι: Υπουργός παραδέχτηκε “προφανή αποτυχία” στην “ψυχιατρική” παρακολούθηση του υπόπτου

admin

Μεξικανός πρόεδρος: “Αυτογκόλ” η εκλογή του Μιλέι ως νέου προέδρου της Αργεντινής

admin

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Πούτιν δεσμεύθηκε να στηρίξει τις οικογένειες των στρατιωτών που “υπερασπίζονται” τη χώρα

admin

Αργεντινή: Παρατείνεται για μία ακόμη εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Telam

admin

Ισραήλ: Ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί “καθ’ όλη τη διάρκεια” του 2024

admin

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τη Βουλγαρία για τη στήριξή της και την προστασία των Ουκρανών

admin

Φον ντερ Λάιεν:Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Αρμενίας στην παροχή βοήθειας για τους εκτοπισμένους

admin

Κίνα: Δικαιολογημένη και απαραίτητη η αναστολή εισαγωγής όλων των ιαπωνικών αλιευτικών προϊόντων

admin

Πάπας: Η κατάρρευση της εκεχειρίας είναι οδυνηρή

admin