Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Microsoft: Κλείνει το Κέντρο Ανάπτυξης Αφρικής στη Νιγηρία

Η Microsoft αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο Κέντρο Ανάπτυξης Αφρικής που διατηρεί στη Νιγηρία, κάτι που θα οδηγήσει στην απώλεια θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της ηπείρου, όπως δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού.

Το κέντρο που βρίσκεται στο Λάγος, στην εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, άνοιξε το 2022 στο πλαίσιο της στρατηγικής της Microsoft να ενισχύσει την ανάπτυξη λύσεων μηχανικής υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε, ωστόσο, ότι θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στη Νιγηρία, όπου θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα και να επενδύσει σε στρατηγικούς τομείς.

“Η Microsoft αποφάσισε να κλείσει το Κέντρο Ανάπτυξης Αφρικής στη Νιγηρία και ως αποτέλεσμα ορισμένοι από τους υπαλλήλους μας που έχουν έδρα στη Νιγηρία θα επηρεαστούν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού.

“Οι προσαρμογές σε οργανωτικό επίπεδο και επίπεδο εργατικού δυναμικού είναι απαραίτητες και συνήθης τακτική διαχείρισης για την εταιρεία μας”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές πόσοι άνθρωποι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο του κέντρου.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, είχε δηλώσει ότι η Αφρική αποτελεί μια ανερχόμενη δεξαμενή ταλέντων σε αντίθεση με τη μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού αλλού. Η Microsoft εκείνη την εποχή είχε περισσότερους από 200 μηχανικούς στο Λάγος και περισσότερους από 500 στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Related posts

Η γερμανική ναυτιλιακή Hapag-Lloyd αναστέλλει όλες τις διελεύσεις πλοίων της στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τη Δευτέρα

admin

ΗΠΑ: Τελετή για την απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον

admin

e-ΕΦΚΑ: Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της Τοπικής Διεύθυνσης Α΄ Ανατολικής Αττικής, με έδρα τις Αχαρνές, λόγω των πυρκαγιών

admin

Το Πεκίνο προωθεί πολιτικές για την ποιοτική πρόσβαση προσώπων και επιχειρήσεων σε αποτελεσματικά εργαλεία χρηματοδότησης

admin

Ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε τζαμί στη Τζενίν – IDF: “Τρομοκράτες” κρύβονταν στο υπόγειο

admin

Στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ προανήγγειλε ο Ερντογάν

admin

Γουατεμάλα: Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπερνάρντο Αρέβαλο καταγγέλλει εν εξελίξει απόπειρα “πραξικοπήματος” για να εμποδιστεί να αναλάβει την εξουσία

admin

O Eρντογάν στον Σταϊνμάιερ και μετά στον Σολτς

admin

Ιράκ: Ο σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ ζητεί να “κλείσει” η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

admin