Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει δεύτερο κόμμα με τη λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές»

Τα απόνερα της διαφοροποίησης των έντεκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν κοπάσει, καθώς έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος, με τους αντιπάλους τους σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να «δείχνουν» στον αριθμό για να χτυπήσουν το προοδευτικό προφίλ του κόμματος. Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, απαντούν πως οι διαφοροποιήσεις στην αντιπολίτευση δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με διαφοροποιήσεις υπουργών και γαλάζιων βουλευτών σε ένα νομοσχέδιο που εισηγείται η δική τους κυβέρνηση.

Σε εσωκομματικό επίπεδο, έχουν επιλέξει να πάνε παρακάτω: παρότι είναι σαφές από τοποθετήσεις όπως αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Μάντζου πως στην ηγεσία θα ήθελαν να μην υπάρχουν αποχές ή τουλάχιστον ο αριθμός τους να ήταν μικρότερος, δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα κομματικής πειθαρχίας. Το ίδιο ισχύει και για τους κατέχοντες θεσμικές θέσεις εντός της ΚΟ, όπως η Ευαγγελία Λιακούλη – οπότε παρά τη σχετική φημολογία για αλλαγές εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η υφιστάμενη δομή δεν αλλάζει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την παρουσία του στην Κρήτη συνεχίζει κανονικά την αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, με αιχμή τα αγροτικά, τους ποινικούς κώδικες και το επερχόμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. «Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε είναι ότι σήμερα έχει αλλάξει το ερώτημα που τίθεται. Δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μεγάλη μας νίκη. Οτι καταφέραμε αυτό που θεωρούσαν ακατόρθωτο» ανέφερε χαρακτηριστικά, θέτοντας τον στόχο για τις ερχόμενες ευρωεκλογές: «Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είναι συμπλήρωμα, αλλά ήδη στις μετρήσεις είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα γίνει δεύτερο κόμμα  με τη λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωπαϊκές εκλογές, με αυξημένα τα ποσοστά του».

Το δημοσίευμα

Παράλληλα, την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε δημοσίευμα («Documento») που έκανε λόγο για προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Ανδρουλάκη το 2017, για τις πρώτες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη Φώφη Γεννηματά, με κονδύλια που προέρχονταν από το Ευρωκοινοβούλιο και την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών:

«Ολες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό» ανέφεραν από το ΠΑΣΟΚ. «Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι αθλιότητες» σημείωναν τα στελέχη του κόμματος, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα των ερχόμενων ευρωεκλογών «δεν πρόκειται να αποτραπεί» από όσα λέγονται.

Related posts

Τι ζήτησε ο Κροάτης ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη – Οργή Αθήνας για την «ωμή παρέμβαση» Μιλάνοβιτς

admin

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρνήθηκε να καθήσει δίπλα στην Εφη Αχτσιόγλου σε κινηματογραφικό φεστιβάλ

admin

Προετοιμασίες για αντεπίθεση από το Ζάππειο

admin

Γαλάζιο σήμα για μετωπική με Ανδρουλάκη

admin

Βελανιδιές

admin

Εντός Δεκεμβρίου η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Εβρο

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά δημοκρατική στάση βλέπει στον Κασσελάκη ο ναύαρχος Αποστολάκης

admin

ΑΠΘ: Η Βιβλιοθήκη θα προχωρήσει λέει η Κεραμέως

admin

Μπακογιάννης για Κασιδιάρη: «Δεν θα τον αφήσουμε ανενόχλητο να αλωνίζει στην πόλη»

admin