Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ντεμπούτο στην Ελλάδα κάνει η JW Marriott, επένδυση 100 εκατ. στα Χανιά

Την άφιξη του brand JW Marriott για πρώτη φορά στην Ελλάδα σηματοδοτεί η ανάπτυξη του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος που έχει δρομολογήσει στην Κρήτη η εταιρεία Α. Βασιλάκης ΑΕΒΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Αντώνη Βασιλάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον χώρο της ξυλείας και των δομικών υλικών.

Η επένδυση, προϋπολογισμού περί των 100 εκατ. ευρώ, προβλέπει κατά την α’ φάση την κατασκευή ενός τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 600 κλινών (δωματίων, βιλών και σουιτών), σε μία έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων στο παραθαλάσσιο χωριό Μαράθι στα Χανιά. 

Βάσει σχεδιασμού θα αναπτυχθούν, επίσης, εστιατόρια, bars, spa, γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών, εμπορικά καταστήματα, kids club, κινηματογράφος, ελικοδρόμιο και πλωτήρες για τον ελλιμενισμό ταχύπλοων σκαφών και την προσθαλάσσωση υδροπλάνων. 

Οι εργασίες για το project πoυ έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο Ν.4399/2016, ξεκίνησαν στα μέσα του 2022, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους πρώτους μήνες του 2025. 

Το JW Marriott Crete Resort & Spa, όπως θα ονομαστεί το τουριστικό συγκρότημα των Χανίων, θα είναι το πρώτο resort με το συγκεκριμένο brand στην Ελλάδα και το μοναδικό beach resort με το σήμα JW Marriott στην Ευρώπη. Τη διαχείριση του συγκροτήματος θα αναλάβει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Το πρώτο JW Marriott, που φέρει τα αρχικά του ιδρυτή του ξενοδοχειακού κολοσσού, J. Willard, άνοιξε στο κέντρο της Ουάσιγκτον το 1984. Σήμερα, η Marriott, που εδρεύει στις ΗΠΑ, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 8.700 ξενοδοχείων τα οποία εντάσσονται σε 30 κορυφαία brands, και εκτείνονται σε 139 χώρες και περιοχές. Ενδεικτικό της ισχυρής παρουσίας του ομίλου της Marriott στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κολοσσός, με μερίδιο 20% ως προς τον αριθμό των δωματίων, έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του τα περισσότερα ξενοδοχεία επί ελληνικού εδάφους.

Το δεύτερο εγχείρημα

Η εταιρεία Α. Βασιλάκης ΑΕΒΕ έχει ήδη δρομολογήσει και το δεύτερο τουριστικού χαρακτήρα project της, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο. Η επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη ενός city hotel (ξενοδοχείου πόλης) σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 70 δωματίων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπορικό κέντρο, γυμναστήριο και χώρους εστίασης, με τις κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινούν, βάσει χρονοδιαγράμματος, εντός του 2024.

Ο Αντώνης Βασιλάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού, επιχειρεί εδώ και χρόνια στον χώρο της ξυλείας και των δομικών υλικών. Είναι εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένειας Βασιλάκη, η οποία μετρά 100 χρόνια παρουσίας στην εισαγωγή και εμπορία ξυλείας. 

Ο Κρητικός επιχειρηματίας έχει γίνει ευρέως γνωστός από τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του και τη συμμετοχή του, μεταξύ άλλων, στην Ενωση Ηρακλείου Α.Ε., βιομηχανία παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς και από την πολυετή συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Μάλιστα, συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς κατασκευής, αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων.

Related posts

Viohalco: Νέος επικεφαλής στρατηγικής και ανάπτυξης ο Νικ. Μαρίου

admin

Δραστική συρρίκνωση κερδών για την αλυσίδα αθλητικών Zakcret

admin

Διπλή διάκριση για Υδρόγειο Ασφαλιστική-SAS στα Digital Finance Awards

admin

Ανάσα στην Ικτίνος Μάρμαρα από το άνοιγμα της Κίνας

admin

ΑΔΜΗΕ: Πρόταση σε EuroAsia Interconnector για συμμετοχή στη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ

admin

Η Info Quest Technologies πιστοποιείται ως «Best Workplaces 2023»

admin

ERGO Ασφαλιστική: Εισέρχεται στον κλάδο ζωής και υγείας, νέο προϊόν Unit Linked

admin

Jumbo: Δεν υπάρχουν παράνομες διατάξεις στον Κανονισμό Εργασίας

admin

Δωρεάν Gιgabyte σε όλους τους συνδρομητές Cosmote

admin