Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η μετοχή της Eurobank – Υψηλό 8,5 ετών

Άνω του ψυχολογικού ορίου των 2 ευρώ σκαρφαλώνει σήμερα (24/4) η μετοχή της Eurobank, η οποία «τρέχει» ένα δυναμικό ράλι στις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τίτλος της τράπεζας ενισχύεται κατά 1,3% σε ημερήσια βάση και διαμορφώνεται στα 2,011 ευρώ, ξεπερνώντας το ορόσημο των 2 ευρώ για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο είχε μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη και τελευταία ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Η σημερινή ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής (14.30) η αξία των συναλλαγών αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο τρέχων τζίρος ήδη αντιστοιχεί στο 125% του μέσου όρου για φέτος (10,2 εκατ. ευρώ).

7,5 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση

Η μετοχή της Eurobank, όπως προαναφέρθηκε, προέρχεται από ένα δυναμικό σερί θετικών συνεδριάσεων, οι οποίες έχουν προσθέσει τουλάχιστον 0,20 ευρώ ή αλλιώς 12% στην αξία της μετοχής μέσα στο τελευταίο 5ήμερο.

Το αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank να αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ, αποτελώντας την πολυτιμότερη τράπεζα, αλλά και τη δεύτερη πολυτιμότερη εισηγμένη στη Λεωφόρο Αθηνών (πίσω μόνο από την Coca – Cola).

Παπαντωνίου: Από την… Intel στους «μεγάλους» του Χρηματιστηρίου

Μάλιστα, παρά το ράλι κατά σχεδόν 50% στο 12μηνο και σχεδόν 25% στο 2024, η μετοχή εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, με τον δείκτη πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E να μην ξεπερνά το 5,7x και τον δείκτη λογιστικής αξίας P/BV να υπολείπεται του 1x.

Το μέρισμα

Μεγάλο μέρος της δυναμικής της τράπεζας, αναμφίβολα, σχετίζεται με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της κυπριακής Ελληνικής Τράπεζας, η οποία προσδίδει νέα αξία στη μετοχή.

Ας σημειωθεί ότι η Eurobank, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, βρίσκονται εν αναμονή των τελικών ευρωπαϊκών εγκρίσεων για τη φετινή μερισματική πολιτική, με την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων να είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.

Το 2023, η Eurobank πέτυχε καθαρή κερδοφορία 1,14 δισ. ευρώ, έσοδα από τόκους 2,17 δισ. ευρώ και οργανικά λειτουργικά κέρδη 1,47 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) περιορίστηκε μόλις στο 3,5% και ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) ξεπέρασε το 20%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου θα κοινοποιηθούν στις 16 Μαΐου.

Χρηματιστήριο: Νέο ρεκόρ για τη μετοχή της Titan – «Πιάνει» τα 2,2 δισ. ευρώ

Τιμές στόχοι για Eurobank

Χθες, η Ambrosia Capital έδωσε τιμή – στόχο για τη Eurobank στα 2,15 ευρώ από 2,05 ευρώ προηγουμένως, ενώ πριν λίγες ημέρες η Wood είχε τοποθετήσει τον πήχη στα 2,08 ευρώ. Η Jefferies, από την πλευρά της, έχει ανεβάσει τον στόχο στα 2,60 ευρώ (βασικό σενάριο).

Συνολικά, η μέση τιμή – στόχος των αναλυτών για το επόμενο 12μηνο καθορίζεται στα 2,37 ευρώ, με περιθώριο ανόδου τουλάχιστον 17%, με βάση τα στοιχεία του investing.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Πώληση POS και synthetic swap από Eurobank

admin

Eurobank: Άντεξαν εξαγωγές εμπορευμάτων και μεταποίηση το 2020

NEWSROOM

Eurobank: Βγαίνει στις αγορές με senior ομόλογο

ad

Στις αγορές για senior preferred ομόλογο η Eurobank

admin

Καραβίας: Ευκαιρία οι επενδύσεις στην ελληνική ενέργεια

admin

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το άλμα 6μηνου στη Mytilineos και το… 300άρι της Intracom

ad

Αναβάθμιση της Eurobank από την Fitch

admin

Eurobank: Στις 5 Απριλίου η ΓΣ για την απορρόφηση της Grivalia

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκαν οι τιτλοποιήσεις Wave Ι και ΙΙ

admin