Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sell off στη Wall Street – Οι επενδυτές φοβούνται το μήνυμα της Fed

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δείκτες της

Wall Street

, συμπληρώνοντας έτσι έναν συνολικά αρνητικό μήνα. Το κλίμα στην αγορά ήταν βαρύ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως τα αρνητικά μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού θα αναγκάσει τη Fed να ακολουθήσει ακόμη πιο επιφυλακτική γραμμή όσον αφορά την προοπτική έναρξης του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων.





















Δεν είναι τυχαίο ότι στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις έχουν μπει σε συνεχή ανοδική τροχιά. Σήμερα ειδικά, η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε άλλες επτά μονάδες στο 4,686% και η απόδοση του 2ετούς σκαρφάλωσε πάνω κι από το όριο του 5%, στο 5,041%.


Το μίνι ράλι στις αποδόσεις αντανακλά τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών πως την Τετάρτη η Federal Reserve αλλά και ο Τζερόμ Πάουελ προσωπικά θα εκφράσουν ανοιχτά έντονη απροθυμία να προχωρήσουν σε νομισματική χαλάρωση σύντομα, λόγω των υψηλών αντοχών που επιδεικνύει ο πληθωρισμός.





Η Fed, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, θεωρείται βέβαιο πως θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 5,25% με 5,50%, όμως το μέγα ερώτημα έχει να κάνει με το πόσο αυστηρή γλώσσα θα επιλέξει να υιοθετήσει όσον αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής και την προοπτική μείωσης των επιτοκίων.


Μετά και τα σημερινά στοιχεία για το κόστος απασχόλησης που ήρθαν να συμβάλουν στη γενική εικόνα ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, οι επενδυτές έδειξαν να προετοιμάζονται για τα… χειρότερα όσον αφορά το αυριανό σήμα της Fed.


Ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε 1,2% στο πρώτο τρίμηνο, ήτοι πάνω από το αναμενόμενο 1%, καταγράφοντας έτσι την μεγαλύτερη αύξηση από το τρίτο τρίμηνο του 2022.


Εξάλλου και από το μέτωπο της αγοράς εργασίας τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά προς την κατεύθυνση της νομισματικής χαλάρωσης. Η έκθεση για την απασχόληση που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή αναμένεται να καταγράψει νέο άλμα στις προσλήψεις που θα διατηρήσει τα «σφιχτά» περιθώρια στην αγορά εργασίας.





Related posts

Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 5% μέχρι τον Οκτωβρίου του 2022

admin

Φυσικό αέριο: Εφαρμόσιμες λύσεις για μείωση τιμών μέσω του πλαφόν θα ζητήσουν οι 27 της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα

admin

Δωρεάν περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία – Ενεργό ΑΜΚΑ: Τι αλλάζει στους ανασφάλιστους

admin

Αναπηρικά επιδόματα: Ποια αυξάνονται από την 1η Μαΐου

admin

Μυτιληναίος: Αύξηση κερδών και λειτουργικών αποτελεσμάτων παρά την πανδημία

admin

Ε1: Φορολογική δήλωση έχει υποβάλει το 92% των πολιτών – Αυξημένα τα εισοδήματα φέτος

admin

Η Εθνική Τράπεζα δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου

admin

Επιδότηση στα καύσιμα: Τα ποσά και οι δικαιούχοι – Ποιοι δικαιούνται μπόνους 5 ευρώ (vid)

admin

ΑΑΔΕ: Το 2021 φέρνει 25.500 ελέγχους για φοροδιαφυγή

admin