Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ώρα της αλήθειας για Avramar, το χρονοδιάγραμμα για προσφορές

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία πώλησης της προβληματικής εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών Avramar.

Πηγές με γνώση αναφέρουν - ότι περισσότεροι από 10 είναι οι επενδυτές, όμιλοι ιχθυοκαλλιεργειών και funds ελληνικών και ξένων συμφερόντων, που έχουν λάβει τον φάκελο.

Το πρώτο deadline, με βάση τον προγραμματισμό, είναι η 31η Μαΐου όπου σύμφωνα με τη διαδικασία που τρέχει η Deloitte θα πρέπει να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές ενώ στις 30 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής και ένα εφικτό και ρεαλιστικό σενάριο, είναι η εταιρεία να αλλάξει χέρια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. «Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο», σημειώνει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος -.

Πάντως στελέχη της αγοράς που έχουν λάβει τον φάκελο εκτιμούν ότι θα δοθεί παράταση στη διαδικασία με στελέχη του κλάδου που μίλησαν - να σημειώνουν ότι οι περισσότεροι διεκδικητές έχουν κατέβει σε μικτά σχήματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η διάσωση της Avramar, η οποία βαρύνεται με χρέη άνω των 400 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα ενώ τα στοιχεία που έχουν δοθεί και, όσο καθυστερεί η διάσωσή της, προκαλεί επιπλέον ζημιά και σοβαρά προβλήματα στον κλάδο.

Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας, έχει κατεβάσει ταχύτητα στην παραγωγή ενώ, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, έχει ρίξει και τις τιμές που πουλά στις διεθνείς αγορές πιέζοντας συνολικά τον κλάδο.

Η εταιρεία, τέλος Μαρτίου, έλαβε το «πράσινο φως» για τη νέα δανειακή σύμβαση 20 εκατ. ευρώ. H εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης γίνεται σταδιακά και συνδέεται με τις ανάγκες που έχει η εταιρεία. Μάλιστα η εταιρεία ενημέρωσε στα μέσα Απριλίου τους προμηθευτές της ότι τα τιμολόγια που έχουν κοπεί από την 1η Μαρτίου και μετά θα πληρώνονται μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Related posts

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Έλαστρον

admin

Επιστρέφει το τέλος 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

admin

Πώς αντιμετωπίζουν την καινοτομία οι ελληνικές επιχειρήσεις

admin

Viohalco: Στα 6,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023

admin

Dotsoft: Πράσινο φως στην αλλαγή έδρας από τη ΓΣ

admin

Β. Ψάλτης: Πρωτοβουλίες αν υπάρξουν αρρυθμίες στην εξόφληση δανείων

admin

Vodafone και SKY express επεκτείνουν τη συνεργασία τους

admin

Πού και πόσο έχει αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για χώρους γραφείων

admin

ΕΛΠΕ: Στην ExxonMobil το ποσοστό της Total στους υδρογονάνθρακες της Κρήτης

admin