Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λειτουργικά κέρδη αυξημένα κατά + 39%, ρευστότητα ρεκόρ $ 189 δισ. για τη Berkshire Hathaway

Εκρηκτική αύξηση σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου της Berkshire Hathaway σε ετήσια βάση, ενώ η ρευστότητά της ανήλθε σε επίπεδα που αποτελούν νέο υψηλό όλων των εποχών. 

Η επενδυτική εταιρεία κολοσσός με πλήθος ετερογενών δραστηριοτήτων την οποία διευθύνει ο Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τρίμηνου σήμερα Σάββατο, τα οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν μια εκρηκτική αύξηση των λειτουργικών κερδών – τα οποία περιλαμβάνουν τα κέρδη από όλες επιχειρήσεις της – κατά 39% έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου, στα 11,22 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά και την άνοδο της ρευστότητάς της. 

Τα κέρδη αυτή προήλθαν από την αύξηση κατά 185% σε ετήσια βάση της ασφαλιστικής αναδοχής στα 2,598 δισεκατομμύρια δολάρια από 911 εκατομμύρια δολάρια πέρσι.  Τα έσοδα από ασφαλιστικές επενδύσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 32% σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η σιδηροδρομική επιχείρηση της Berkshire κατέγραψε κέρδη 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς μειωμένα συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Οι ενεργειακές της επιχειρήσεις κατέγραψαν κέρδη σχεδόν διπλάσια στα 717 εκατομμύρια δολάρια από 416 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, που περιλαμβάνουν τις διακυμάνσεις από επενδύσεις μετοχών της Berkshires, μειώθηκαν κατά 64% στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Γουόρεν Μπάφετ συνηθίζει να δηλώνει ότι αυτά τα μη πραγματοποιημένα επενδυτικά κέρδη (ή ζημίες) σε επίπεδο τριμήνου είναι χωρίς νόημα και παραπλανητικά, αλλά η Berkshire Hathaway είναι υποχρεωμένη εκ των ισχύοντων λογιστικών προτύπων να τα αναφέρει.

Νέο ιστορικό υψηλό για τη ρευστότητα




Η ρευστότητα  της εταιρείας έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των 188,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 167,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων του τετάρτου τριμήνου. 

Τα συγκεκριμένα υψηλά επίπεδα ρευστότητας που ξεπερνούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της CFRA Research η οποία προέβλεπε ρευστότητα 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποδηλώνει την αδυναμία του Μπάφετ να βρει αξιόλογες επενδύσεις – για την οποία έχει οικτίρει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έρχεται πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, γνωστή ως “Woodstock for Capitalists” κατά την οποία ο Μπάφετ απαντά σε ερωτήσεις των μετόχων για τα πάντα, από τις συμμετοχές του ομίλου, καθώς και τις σκέψεις του για τις επενδύσεις και την οικονομία.

Αυτή θα είναι επίσης η πρώτη ετήσια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μετά τον θάνατο του Αντιπροέδρου Τσάρλι Μάνγκερ τον περασμένο Νοέμβριο.

Έως σήμερα, οι μετοχές της Berkshire Κατηγορίας Α αυξήθηκαν περισσότερο από 11%, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών στα τέλη Φεβρουαρίου. Η μετοχή της κατηγορίας Β, εν τω μεταξύ, έχει κερδίσει περισσότερο από 12% σε αυτό το διάστημα.

Πούλησε το 13% της θέσης της στην Apple

Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η Berkshire Hathaway ανέφερε ότι η αξία της συμμετοχής της στην Apple ανέρχεται σε 135,4 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 790 εκατομμύρια μετοχές.

Αυτό σημαίνει ότι η Berkshire περιόρισε κατά 13% το μερίδιο της στην Apple, η οποία ωστόσο παραμένει η μεγαλύτερη επένδυσή της.

Related posts

Αντόνιο Γκουτέρες: “Καλώ τον κόσμο να εργαστεί δίπλα-δίπλα με τα άτομα με αναπηρία”

admin

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι

admin

Βρετανία: Κατηγορίες κατά δύο ανδρών για το θανατηφόρο ναυάγιο μεταναστών στη Μάγχη

admin

Σεισμός 6,5 βαθμών στο δυτικό Αφγανιστάν

admin

Πορτογαλία: Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο μετά την παραίτηση του Αντόνιο Κόστα

admin

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 18 αεροδρόμια, 10 εκκενώθηκαν

admin

Συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς παρά την κλιμάκωση “με πιο αργό ρυθμό”

admin

Ο Νετανιάχου καλεί τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ “για να νικήσουμε τη Χαμάς”

admin

Βρετανία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας

admin