Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κατηγορίες κατά δύο ανδρών για το θανατηφόρο ναυάγιο μεταναστών στη Μάγχη

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στη Βρετανία εναντίον δύο ανδρών στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο πέντε μεταναστών, ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μάγχη την Τρίτη, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο Γιέν Μποθ, ένας 22χρονος υπήκοος Νότιου Σουδάν, κατηγορείται για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση και παράνομη είσοδο στο βρετανικό έδαφος, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία καταπολέμησης της εγκληματικότητας (NCA).

Ο επίσης 22χρονος Ταζντίν Αμπντουλαζίζ Τζούμα, που κατάγεται από το Σουδάν, κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη Βρετανία.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη και βρίσκονται υπό κράτηση. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου του Φόλκεστοουν στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Εκτός από το 7χρονο κορίτσι, στο ναυάγιο αυτό έχασαν τη ζωή τους τρεις άνδρες και μία γυναίκα, είχε επισημάνει την Τρίτη η νομαρχία του Πα- ντε- Καλαί.

Περίπου 112 άνθρωποι, κυρίως Σύροι και Ιρακινοί, βρίσκονταν στο πλοιάριο, σύμφωνα με τη νομαρχία. Το πλοιάριο ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γαλλία περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας), όμως η μηχανή του σκάφους σταμάτησε λίγα εκατοντάδες μέτρα από την ακτή και οι άνθρωποι έπεσαν στο νερό.

Περίπου 50 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο γαλλικό λιμάνι Μπουλόν- σιρ- Μερ. Οι υπόλοιποι ξαναπήραν τον δρόμο για τη Βρετανία.

Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Σουδανός, συνελήφθη χθες Πέμπτη και παραμένει υπό κράτηση. Ένας 19χρονος άνδρας, επίσης από το Σουδάν, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, όμως με την υπόθεσή του θα ασχοληθεί η υπηρεσία μετανάστευσης.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την υιοθέτηση από το βρετανικό κοινοβούλιο αμφιλεγόμενου νόμου που προβλέπει την απέλαση στη Ρουάντα των αιτούντων άσυλο που εισέρχονται στη Βρετανία παράνομα.

Τουλάχιστον 15 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη, ένας αριθμός που ξεπερνά τον ετήσιο απολογισμό του 2023. Πέρυσι σχεδόν 30.000 μετανάστες αποπειράθηκαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

Η Αίγυπτος οργανώνει καταυλισμούς στα σύνορα για να φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς της Λιβύης

admin

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι μετακινήθηκαν προς τη νότια Γάζα τις τελευταίες τρεις ημέρες

admin

Bloomberg: Ο Τζερόμ Πάουελ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερη αντιπολίτευση καθώς οι επιλογές της Fed γίνονται πιο δύσκολες

admin

Νότια Αφρική: Στις 29 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές

admin

Σχέδιο δράσης δέκα σημείων για το μεταναστευτικό παρουσίασε η φον ντερ Λάιεν από την Λαμπεντούζα

admin

Τα ATM της Bank of Ireland μοίραζαν χθες δωρεάν χρήματα στους πελάτες της

admin

Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν 15 στόχους Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ

admin

Φυσικό αέριο: Ημερομηνία απεργίας έδωσαν οι Αυστραλοί εργαζόμενοι της Chevron – Άλμα 8% στις τιμές

admin

Σεντένο (ΕΚΤ): Εκτιμά επιβράδυνση του πληθωρισμού με τις βασικές τιμές των αγαθών να τον ακολουθούν

admin