Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Eli Lilly: Άλμα κερδοφορίας υπό την εκρηκτική ζήτηση για το φάρμακο απώλειας βάρους

Με ισχυρή κερδοφορία που ξεπέρασε και τις αισιόδοξες προβλέψεις και εξαιρετικά αυξημένη από πέρυσι μπήκε στο 2024 η μεγαλύτερη φαρμακευτική του πλανήτη Eli Lilly, λαμβάνοντας μεγάλη ώθηση από τη ζήτηση για το φάρμακο απώλειας βάρους Zepbound που παρασκευάζει όπως και σχετικό το αντιδιαβητικό Mounjaro.

Ειδικότερα, η  Eli Lilly, που με την εκρηκτική ζήτηση των δύο αυτών σκευασμάτων είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά τα 700 δισ. δολάρια αφήνοντας πίσω μεγαθήρια όπως η Tesla και η Walmart, ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2024 με καθαρά κέρδη 2,24 δισ. δολαρίων ή 2,58 δολ. ανά μετοχή. 

Ενδεικτικό είναι ότι την ίδια περίοδο πέρυσι είχε εμφανίσει κέρδη 1,34 δισ. δολαρίων ή 1,49 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεν εκτίναξη της κερδοφορίας αλλά χαμηλότερη από τα επίπεδα όπου κινήθηκε τελικά, καθώς η μέση εκτίμηση της αγοράς ήταν στα 2,46 δολ. ανά μετοχή.

Επιπλέον, η ισχυρή αύξηση των κερδών της Eli Lilly ήρθε με τον τζίρο της να κινείται χαμηλότερα των προβλέψεων, στα 8,77 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 8,92 δισ. αν και αυξημένος κατά 26% από πέρυσι.

Σε αυτά τα πλαίσια η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα μεγέθη της στο σύνολο του 2024, αναμένοντας πλέον να κλείσει το έτος με προσαρμοσμένα κέρδη στο εύρος των 13,5 με 14 δολ. ανά μετοχή από τα 12,2 με 12,7 δολ. ανά μετοχή που προέβλεπε προηγουμένως.

Παρομοίως, περιμένει τα έσοδά της να κυμανθούν στα 42,4 με 43,6 δισ. δολάρια, εκτίμηση αυξημένη κατά 2 δισ. και στα δύο άκρα.

Η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν για τα κέρδη στα 12,5 δολ. ανά μετοχή και για τον τζίρο στα 41,44 δισ.

Σε αυτό το κλίμα, η μετοχή της Eli Lilly, που έκλεισε το 2023 στο 60% και τρέχει με επιπλέον 23% εντός 2024, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις πραγματοποιεί ράλι 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Στα επιμέρους στοιχεία των μεγεθών της, το Zepbound έφερε πωλήσεις 517,4 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 418,20 εκατ.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις του Mounjaro εκτινάχθηκαν στα 1,81 δισ. δολάρια από 568,5 εκατ. πέρυσι, λόγω ισχυρής ζήτησης και υψηλότερων τιμών του, αν και έχασαν την πρόβλεψη της αγορά για 2,08 δισ.

Related posts

Η φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο για την Ημέρα της Ευρώπης

admin

Οι μισοί κυανόκρανοι της Γερμανίας εγκατέλειψαν το Μαλί

admin

Κατασκευάζεται πόλη από σκηνές για τους Βαγκνερίτες στη Λευκορωσία

admin

Commerzbank: Αύξηση κερδών 20% στο τρίμηνο παρά το πλήγμα στην Πολωνία

admin

TileDB: Τα σχέδια για την Ελλάδα μετά τη χρηματοδότηση 34 εκατ. δολ.

admin

2023: Μια χρονιά καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στον κόσμο

admin

Ρωσία: Οι αμερικανικές ταινίες “Μπάρμπι” και “Οπενχάιμερ” δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές ρωσικές αξίες

admin

Αιφνιαδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη – Συνάντηση με Αμπάς

admin

Τουρκία: Φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις θα στείλουν νέο στόλο στη Γάζα για άρση του ισραηλινού αποκλεισμού

admin