Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Υπάρχει ένα ακραίο σενάριο που κυκλοφορεί από χθες το πρωί για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ολομέλεια την ημέρα της ψήφισης της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε αυτό, με αφορμή την εξαίρεση της παρένθετης μητέρας από τις αλλαγές, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί και δεν υπερψηφίζει. Αυτό αφήνει την πλειοψηφία στα χέρια όσων εντός της ΝΔ θελήσουν να ψηφίσουν, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και, ενδεχομένως, σε αυτούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου – με δεδομένο πως ΚΚΕ, Νίκη, Ελληνική Λύση και «Σπαρτιάτες» δεν προτίθενται να συνδράμουν. Στη μικρή πιθανότητα που ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μετράμε τα γαλάζια «ναι» ένα προς ένα.

ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν αρέσει πολύ στο Μέγαρο Μαξίμου ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι βουλευτές της πλειοψηφίας δηλώνουν την αντίθεσή τους στη θεσμοθέτηση. Κι αυτό γιατί η στάση τους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πρωθυπουργικό ζητούμενο: όχι εμπρηστικός διάλογος. Μιλάμε για αυτούς που, σε αντίθεση με τη στάση διαφωνούντων υπουργών όπως ο Μάκης Βορίδης, δεν κράτησαν χαμηλούς τόνους και έσπευσαν να διατυμπανίσουν το «όχι» ακόμα και στην περίπτωση που υπήρχε κομματική πειθαρχία – κάτι που ήξεραν, πάντως, πως δεν πρόκειται να συμβεί. Ακόμα κι αυτούς, ωστόσο, τους πάνε λάου λάου, με απώτερο σκοπό να αποχωρήσουν και να μην καταψηφίσουν την κρίσιμη ώρα. Μετά… βλέπουμε.

ΔΙΠΛΟ ΤΥΡΑΚΙ

Καθόλου τυχαία, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε χθες δύο θέματα μαζί: την ακρίβεια και τα ομόφυλα, έτσι ώστε αν κάποιοι στο κομματικό του ακροατήριο δεν ασχολούνται με το ένα να ασχοληθούν με το άλλο. Στην πραγματικότητα, ο χάρτης χαράσσεται από τις δημοσκοπήσεις: στις έρευνες που «τρέχουν», ακόμα κι αν κάποιοι ανέχονται τα ζητήματα που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια (και δεν πρόκειται να αλλάξουν ψήφο από την υπερψήφιση των αλλαγών που τους αφορούν), δεν αδιαφορούν καθόλου για την οικονομία. Και θέλουν να βλέπουν τον Μητσοτάκη μπροστά.

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ

Στην ίδια εκδήλωση για την 33η επέτειο από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα βρέθηκαν ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Αλέξης Χαρίτσης που συνοδευόταν από τη βουλευτή της περιοχής Σία Αναγνωστοπούλου. Η κίνηση, από μεριάς Νέας Αριστεράς, τονίζεται πως δεν είχε να κάνει με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ (και την ενωτική πλατφόρμα για συνεργασίες που κατέθεσε ο Τεμπονέρας ενόψει συνεδρίου), όμως αυτές οι μέρες έχουν, για πρώτη φορά, οσμή που αφορά το τοπίο στον προοδευτικό χώρο μετά τις ευρωεκλογές. Και η λέξη κλειδί είναι η λέξη «συνεργασία» – απλώς ο καθένας βάζει διαφορετικούς όρους.

Related posts

Επικοινωνία Δένδια με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας – «Εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσουν οι εκβιασμοί της κυβέρνησης ενόψει του β’ γύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Πίσω από τις γραμμές μιας συνέντευξης

admin

ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό: Ομολογία Μητσοτάκη στελεχιακής ένδειας και αποτυχίας της δήθεν επιτελικής κυβέρνησης

admin

Σταμάτης Μαλέλης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

admin

Ευρώπη: Χωρίς ηγεσία στη δίνη των κρίσεων

admin

Εξήγηση

admin

Μητσοτάκης: Χαρακτηρίζει «υπέροχα νέα» την επικείμενη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin