Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν μπλόκο στον ασύρματο εξοπλισμό της Huawei

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) σχεδιάζει να μπλοκάρει τη Huawei, τη ZTE και άλλες ξένες εταιρείες που θεωρείται ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ως πιστοποιημένους πάροχους ασύρματου εξοπλισμού, όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters την Τετάρτη.

Η FCC σχεδιάζει να ψηφίσει εντός του μήνα επί μιας διακομματικής πρότασης που θα διασφαλίζει ότι οι οργανισμοί πιστοποίησης τηλεπικοινωνιών και τα εργαστήρια δοκιμών που πιστοποιούν ασύρματες συσκευές για την αμερικανική αγορά δεν θα επηρεάζονται από εταιρείες που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια. Την περασμένη εβδομάδα, η FCC αρνήθηκε στο εργαστήριο δοκιμών της Huawei να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα έγκρισης εξοπλισμού.

Αυτή η νέα νομοθετική πρόταση θα εμποδίσει μόνιμα τη Huawei και άλλες οντότητες “να διαδραματίζουν οποιονδήποτε ρόλο στο πρόγραμμα αδειοδότησης εξοπλισμού, παρέχοντας παράλληλα στην FCC και στους εταίρους της στον τομέα της εθνικής ασφάλειας τα απαραίτητα εργαλεία για τη διασφάλιση αυτής της διαδικασίας”, δήλωσε ο οργανισμός.

Η πρόεδρος της FCC, Jessica Rosenworcel, ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο οργανισμός “πρέπει να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα αδειοδότησης εξοπλισμού και όσοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείρισή του μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση που θέτουν οι επίμονες και διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για την ασφάλεια και την εφοδιαστική αλυσίδα”. 

Η FCC τον Νοέμβριο του 2022 απαγόρευσε την έγκριση νέου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τις εταιρείες Huawei και ZTE, καθώς και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και επιτήρησης βίντεο από τις εταιρείες Hytera Communications Corp και Zhejiang Dahua Technology Cο.

Το 2022, η FCC πρόσθεσε τη ρωσική AO Kaspersky Lab, την China Telecom (Americas) Corp, την China Mobile International USA, την Pacific Networks Corp και την China Unicom (Americas) στη σχετική λίστα, με εταιρείες που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ βάσει του νόμου του 2019 για τα αμερικανικά δίκτυα επικοινωνιών.

Το 2020, η FCC χαρακτήρισε τη Huawei και τη ZTE ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των δικτύων επικοινωνιών – μια δήλωση που απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να αξιοποιήσουν κρατικά κονδύλια ύψους 8,3 δισ.  δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού από τις εταιρείες αυτές.

Related posts

Ιράν – Πλήγματα στη Δαμασκό: “Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο έγκλημα”, δήλωσε ο πρόεδρος Ραϊσί

admin

Νέα δήμαρχος Χειμάρρας η Blerina Bala – Ράμα: “Θετική εξέλιξη”

admin

Γάζα: Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ

admin

Η Μόσχα κατηγορεί Ουκρανία και Δύση για την επίθεση κατά του Πριλέπιν

admin

ΟΗΕ: Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Τζαμπαλίγια θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου

admin

Binance και Paysafe σταματούν την συνεργασία τους στην Ευρώπη από τις 25 Σεπτεμβρίου

admin

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε ομήρων στη Γάζα και ενημέρωσε τις οικογένειές τους

admin

Ισπανία: Η υπ. Εργασίας “επιτίθεται” στην ιταλική κυβέρνηση και το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox που “εμπνέεται” από αυτήν

admin

ΥΠΕΞ Αργεντινής: Δεν θα ενταχθούμε στους BRICS

admin