Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κίνα για συνομιλίες ο Μπλίνκεν στις 24-26 Απριλίου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, για συνομιλίες αναφορικά με την Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την κατάσταση στην Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι συνομιλίες έχουν στόχο “την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας (και τη μείωση) του κινδύνου λανθασμένων υπολογισμών και σύγκρουσης”, ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Ο (Μπλίκνεν) θα διατυπώσει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις ανησυχίες μας για θέματα που κυμαίνονται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αθέμιτες οικονομικές και εμπορικές πρακτικές έως τις παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες της βιομηχανικής ικανότητας (της Κίνας)… τις βαθιές μας ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη (της Κίνας) στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας”, είπε ο αξιωματούχος.

Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια μετά από ένα χρόνο χωρίς επικοινωνία. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ μελών και των δύο κυβερνήσεων σε ανώτατο επίπεδο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ταξίδεψε στην Κίνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης.

Related posts

Ρ. Γκρόσι (ΙΑΕΑ): “Απολύτως λογικό” η απόρριψη ραδιενεργού ύδατος από την Ιαπωνία να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον

admin

Ρωσία: Δύο ύποπτοι για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης τους

admin

Σχολεία στην Ιερουσαλήμ, τη Βραζιλία και την Ινδία βραβεύτηκαν σε θεσμό για τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο

admin

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 26 τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Σούμι

admin

Η Αίγυπτος οργανώνει καταυλισμούς στα σύνορα για να φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς της Λιβύης

admin

Οι 26 από τις 27 χώρες της ΕΕ ζητούν μια “άμεση ανθρωπιστική παύση” που θα οδηγήσει σε “βιώσιμη κατάπαυση του πυρός” στη Γάζα

admin

Ο Πριγκόζιν χαιρέτισε το πραξικόπημα στον Νίγηρα – Πρόσφερε τις υπηρεσίες των μαχητών του

admin

ΕΕ: Ενίσχυση της συνεργασίας με Ουκρανία και Μολδαβία

admin

OHE: Ρωσία και Κίνα στέλνουν όπλα στον στρατό της Μιανμάρ

admin