Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Next: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις το α’ τρίμηνο – “Δύσκολο” λόγω καιρού το β΄ τρίμηνο

Σταθερές διατηρήθηκαν οι πωλήσεις της Next στο α’ τρίμηνο, καθώς η χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές ενίσχυσε την επιθυμία των αγοραστών να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια.

Η βρετανική εταιρεία μόδας και ειδών σπιτιού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις πλήρους τιμής αυξήθηκαν κατά 5,7% στο τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις για άνοδο 5%.

Ωστόσο, η Next έμεινε σταθερή ως προς το guidance της – ότι θα δημιουργήσει κέρδη 960 εκατομμυρίων λιρών (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) προ φόρων, με τις πωλήσεις του ομίλου να αυξάνονται κατά 6% το τρέχον οικονομικό έτος – υποδεικνύοντας ένα πιθανά ασθενέστερο β’ τρίμηνο που επηρεάζεται από ψυχρότερο από το αναμενόμενο καιρό.

Η μετοχή της Next υποχωρεί περί το 2% στο Λονδίνο. Τους τελευταίους 12 μήνες, ωστόσο, έχει καταγράψει άνοδο περισσότερο από 30%.

Η Next διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια μεγάλη διαδικτυακή δραστηριότητα και η απόδοσή της παρακολουθείται στενά ως δείκτης ευρύτερων συνθηκών στις λιανικές πωλήσεις. Ο CEO Simon Wolfson είναι γνωστός για τις συγκρατημένες του προβλέψεις και συνήθως ξεπερνά τις προσδοκίες. Πέρσι αναθεώρησε θετικά το guidance της εταιρείας πέντε φορές μέσα στο έτος.

Από την αρχή του έτους, ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει στη Βρετανία, προκαλώντας μεγαλύτερη ζήτηση από τους αγοραστές. Οι τιμές των ενδυμάτων και των υποδημάτων υποχώρησαν σε αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022 στις αρχές Απριλίου, καθώς οι λιανοπωλητές προσπάθησαν να προσελκύσουν τους πελάτες με προσφορές, σύμφωνα με τη Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικής. Αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Ωστόσο, το πρόσφατο κρύο δεν βοηθά και η Next δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 0,3% στο β΄ τρίμηνο, καθώς ο ζεστός καιρός του περασμένου έτους κάνει τη σύγκριση ακόμη πιο δυσμενή για τα φετικά μεγέθη.

Related posts

Σίσι: Η Αίγυπτος εργάζεται για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

admin

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου καταδικάζει τα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι στην Υεμένη

admin

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαφεύγουν προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας

admin

Δανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε στην επιβολή πράσινου φόρου στους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από το 2025

admin

Οι βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία ενδέχεται να στερήσουν έναν σημαντικό σύμμαχο από το Κίεβο

admin

Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό για τον τζιχαντιστή που σκότωσε δύο Σουηδούς

admin

Απόψε η ψηφοφορία στο ΣΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

admin

Ιταλία: Tουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη σε κέντρο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας

admin

ΕΚΤ: Η Λαγκάρντ αφήνει ανοικτή την πόρτα για νέες αυξήσεις επιτοκίων

admin