Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλώνας: Αρχές Ιουνίου η απάντηση SSM για το μέρισμα

Στις καλές επιδόσεις της τράπεζας σε συνδυασμό με την βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς ενώ συνέστησε στους αναλυτές να κάνουν υπομονή μέχρι τις αρχές Ιουνίου όταν ο SSM θα δώσει την επίσημη απάντησή του για τη διανομή μερίσματος. Αρχικός στόχος της τράπεζας ήταν η διανομή μερίσματος να κυμανθεί μεταξύ 20% και 25% των κερδών των κερδών.

Σχολιάζοντας τις αποπληρωμές δανείων ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επεσήμανε ότι «οι αποπληρωμές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου προήλθαν από λίγες μεγάλες επιχειρήσεις των τομέων της ενέργειας και της ναυτιλίας». Ωστόσο, τόνισαν ότι παρατηρούν το φαινόμενο.

Σε ό,τι αφορά την μείωση των καταθέσεων τόνισε ότι αφενός το φαινόμενο είναι εποχικό, συμβαίνει δηλαδή κάθε πρώτο 3μηνο του έτους αλλά η ποιοτική διαφορά είναι πως «δεν παρατηρείται μείωση στις καταθέσεις των φυσικών προσώπων, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό της καταθετικής δεξαμενής της τράπεζας».

Για τα δάνεια που φέρουν κρατική εγγύηση ο CFO της τράπεζας Χρίστος Χριστοδούλου τόνισε ότι η επίπτωση για φέτος στα κεφάλαια θα φθάσει τα 100 εκατ. ευρώ και πως η τράπεζα διαχειρίζεται αυτό το κομμάτι του χαρτοφυλακίου της.

Για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην νομισματική πολιτική η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε πως υπάρχει μια καθυστέρηση ως προς την μείωση των επιτοκίων, ωστόσο οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι.

Related posts

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος από την απώλεια εργασίας

admin

Ομιλος Cepal: Υψηλές πτήσεις σε έσοδα και κέρδη

admin

Ο Ρέστης θέλει να αφήσει… ρέστη την Mrs Newcastle!

admin

9μηνα Cenergy: Τα υψηλότερα κέρδη… μέχρι τα επόμενα

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Τριπλό σχέδιο στήριξης ασφαλισμένων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

admin

Τροποποιήσεις δρομολογίων της Aegean προς Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδο

admin

ΟΤΕ: Στα 207,9 εακτ. ευρώ τα κέρδη το 1ο εξάμηνο

admin

Alpha Bank: Υπόσχεται κεφαλαιακό πλεόνασμα 1,4 δισ. στην τριετία 

admin

Η Masdar ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα

admin