Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Ρέστης θέλει να αφήσει… ρέστη την Mrs Newcastle!

Στα βρετανικά δικαστήρια… σέρνει την Αμάντα Στέιβλι, συνιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νιουκάστλ και CEO της PCP Capital Partners ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης (φωτό), με τη διαμάχη να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας στη Βρετανία.  

Σύμφωνα με τους Financial Times, η αντιδικία αφορά σε οφειλή 36 εκατ. λιρών της Στέιβλι προς τον κ. Ρέστη, με βάση την οποία ο εφοπλιστής επιχειρεί να την οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Σημειώνεται ότι η Στέιβλι είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο του βρετανικού ποδοσφαίρου, γνωστή για τις επαφές της με σαουδάραβες επενδυτές, η οποία μεθόδευσε την αγορά της Νιουκάστλ από το σαουδαραβικό κρατικό ταμείο PIF έναντι 300 εκατ. λιρών το 2021.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η διαμάχη εδράζεται σε επένδυση 10 εκατ. λιρών που είχε κάνει ο κ. Ρέστης το 2008, έναντι της οποίας έχει απαίτηση για πληρωμή 36 εκατ. λιρών από την Mrs Newcastle.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η PCP Capital Partners έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά πληρωμών προς τον Ρέστη ύψους 5,2 εκατ. λιρών από το 2009 ως το 2010. Όπως αναφέρουν, η «εξωφρενική», όπως τη χαρακτηρίζουν, απαίτηση του κ. Ρέστη περιλαμβάνει τόκους πάνω από 30 εκατ. λίρες.

Κατηγορούν δε τον εφοπλιστή για «κατάχρηση διαδικασιών» (σ.σ. abuse of process), σημειώνοντας ότι η χρεοκοπία δεν αποτελεί μηχανισμό συλλογής αμφιλεγόμενων χρεών και ότι η διαμάχη θα έπρεπε να λυθεί μέσω διαιτησίας.

Οι δικηγόροι του Ελληνα εφοπλιστή σημειώνουν ότι τόσο η Στέιβλι όσο και το όχημα PCP έχουν «κοινή ευθύνη για τα επίδικα ποσά». Είναι ξεκάθαρο ότι έχει δοθεί δάνειο το οποίο δεν έχει αποπληρωθεί πλήρως, υπογραμμίζουν. 

Related posts

Mytilineos: Ανέβασε τον πήχη για τις ίδιες μετοχές

admin

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στις Κυκλάδες, νέο κατάστημα στην Πάρο

admin

Υψηλές προσδοκίες από τη διοίκηση του ΟΛΠ

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Στα €8,1 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο

admin

Τρεις επενδύσεις από τη ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς

admin

Το πρώτο ελληνικό ενεργειακό Α/Κ Επιχειρηματικών Συμμετοχών

admin

Καρέλιας: 15ος μισθός, μπλε και χρυσά μπόνους στους εργαζόμενους

admin

Υπερδιπλασιασμός κερδών για την Byte Computer

admin

Growth story και μέρισμα υπόσχεται η Optima Bank

admin