Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δοκιμάζει τις 1.450 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Δυναμικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (26/4) στο

ελληνικό χρηματιστήριο

, το οποίο εκμεταλλεύεται την αντίδραση των αγοραστών στο εξωτερικό, καθώς και την «ένεση» ρευστότητας σε εγχώριο επίπεδο από τα κυοφορούμενα και τα «κλειδωμένα» deals, με αιχμή του δόρατος την Epsilon Net.


Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις πέριξ των 1.450 μονάδων, οι οποίες αποτελούν νέο υψηλό 13 ετών, σε περίπτωση που κλείσει ο Γενικός Δείκτης πάνω από αυτές.


Ειδικότερα, ο

Γενικός Δείκτης

 καταγράφει άνοδο 16,25 μονάδων ή 1,13% στις 1.451,44 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.438,80 (χαμηλό ημέρας) και των 1.451,76 μονάδων (υψηλό ημέρας). Υπενθυμίζεται ότι επόμενη κορυφή -σε όρους κλεισίματος- για το Χ.Α. αποτελούν οι 1.469 μονάδες.





Η αυξημένη κινητικότητα, που επικρατεί στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα, κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών και δίνει κίνητρο για επαναφορά στα κέρδη. Με πιο πρόσφατη «άφιξη» το deal της Epsilon Net με την General Atlantic (με την πρώτη να εγκαταλείπει το Χ.Α.) και σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των εισηγμένων, το Χρηματιστήριο οδεύει προς το Πάσχα με θετικό πρόσημο.


Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι επενδυτές προχώρησαν στην αφομοίωση ενός μέρους των πρόσφατων υπερκερδών, διατηρώντας ωστόσο ασφαλείς αποστάσεις από τα ρεκόρ. Σημειώνεται ότι μία μέρα νωρίτερα (Τετάρτη 24/4) το Χρηματιστήριο «χτύπησε» υψηλό 13 ετών στις 1.448,70 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό να αποτελούν οι 1.462,68 μονάδες. Για να εντοπίσουμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, πρέπει να… ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Απρίλιο του 2011.


Η διάθεση αποκόμισης είναι εύλογη και μετρημένη από τους traders, σε μία αγορά η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται πιο ήρεμη, πιο σταθερή και πιο ανθεκτική από την πλειονότητα των αντίστοιχων του εξωτερικού. Βασικά σημεία στήριξης είναι σε πρώτη φάση οι 1.420 μονάδες και έπειτα οι 1.400 μονάδες, σε περίπτωση ενός πιο επιθετικού profit taking. Οι αντιστάσεις εντοπίζονται στις 1.450 μονάδες και η επαναπροσέγγισή τους μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό δώρο οδεύοντας προς τη «δύση» του Απριλίου.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Eιδήσεις σήμερα:





Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρός 31χρονος σε τροχαίο – Τραυματίστηκε σοβαρά ο 25χρονος συνοδηγός





Σε 3 ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του – Η ΕΔΕ του Αττικόν και οι εξηγήσεις Γεωργιάδη





Ο Γιάννης Περπατάρης σπίτι του και οι Μπλε του Survivor στη Νέα Υόρκη – Δείτε βίντεο

Related posts

Ανατιμήσεις λόγω Daniel: 10 ευρώ για ένα κιλό χόρτα και ένα μαρούλι στη Λάρισα

admin

Alphabet: Πτώση 8% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Από εκατομμυριούχοι συμπέθεροι του Βασιλιά Καρόλου… φτωχοί συγγενείς – Το «κανόνι» της εταιρείας των Μίντλετον

admin

Οι δηλώσεις Πούτιν για «πληρωμές με ρούβλια» έφεραν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου

admin

Τα «αόρατα» φορτηγά πλοία, τα ουκρανικά σιτηρά και η επισιτιστική κρίση

admin

Vivartia: Τα «κλειδιά» της συμφωνίας για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων

admin

ΕΕ: «Μην πετάτε, επιδιορθώνετε» – Τα μέτρα ώστε οι καταναλωτές να επιλέγουν την επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση

admin

Bitcoin: «Βουτιά» χωρίς τέλος – Έπεσε ακόμα και κάτω από τα 18.000 δολάρια

admin

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών το 2023

admin