Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ψηφιακό λιντσάρισμα

Γνωρίζεις πως μια πλευρά του κόμματός σου, που χρειάζεσαι κοινοβουλευτικά και πολιτικά, βρίσκεται με το ένα πόδι έξω. Τι κάνεις; Αν τους θες μέσα, κάνεις ό,τι μπορείς για να αποδείξεις πως αυτά που λένε δεν ισχύουν. Οταν δεν τους θες, αφήνεις ανενόχλητο τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται προσωπικά στη Σία Αναγνωστοπούλου και τρέχεις να μαζέψεις, επιτρέποντας παράλληλα στα τρολ να λοιδορούν ένα στέλεχος βασισμένο σε διαρροές. Δύο πράγματα είπε ο Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή και διαψεύστηκαν: το πρώτο, πως δεν έχει στενό κύκλο. Το δεύτερο, πως δεν χρειάζεται επαγγελματικό διαδικτυακό στρατό.

Από Γενάρη

Παρότι η συνδιάσκεψη των «6 6» δεν έβγαλε επισήμως απόφαση, πλέον όλοι προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο. Τα βλέμματα, πλέον, δεν πέφτουν στις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν να ανατραπεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την ομάδα των «6 6», αλλά στο τι μέλλει γενέσθαι στην εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά στο σύνολό της. Και όπως φαίνεται, ο σχηματισμός ενός νέου κομματικού μηχανισμού μετατίθεται – ανεξαρτήτως πότε θα γίνει η όποια πιθανή σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας – για το νέο έτος. Ωστε να υπάρχουν στη διάθεσή τους περίπου 6 μήνες προετοιμασία για τις ευρωεκλογές. Tο μόνο βέβαιο είναι πως όσοι έχουν βήμα θα μιλούν στη Βουλή.

Δύο πρόσωπα, μια γενιά

Πάντως πρώτο θέμα συζήτησης και στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ήταν η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ – εν αναμονή και των αποφάσεων στο στρατόπεδο των «6 6», που συνεδρίαζαν παράλληλα. Μια έντονη συζήτηση στο βάθος της αίθουσας, ανάμεσα σε δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αφορούσε ειδικά τα πρόσωπα των συριζαίων αντιπολιτευομένων. «Ασε τους άλλους, δεν θα ήθελες εδώ την Αχτσιόγλου και τον Τσακαλώτο;» ρωτούσε ένας εκ των δύο τον συνομιλητή του. «Εγώ, φίλε, θέλω τους σαραντάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο άλλος. Και αυτοί φαίνεται πως θα ακολουθήσουν τους βουλευτές που εξέλεξαν.

Νέα συνθήματα, νέοι αγώνες

Στρίβοντας από την Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα, το μπλοκ του ΠΑΣΟΚ για την 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου σταμάτησε τα «κλασικά» συνθήματα και έπιασε τα καινούργια: «Ερχόμαστε Κυριάκο, στις άλλες εκλογές, να διώξουμε τα σκάνδαλα και τις υποκλοπές» ήταν το πρώτο το οποίο φώναξαν όταν περνούσαν από την Ηρώδου Αττικού. «Συγκάλυψη στα Τέμπη και αυθαιρεσία/εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» ήταν το άλλο. Εμπνευστές; Ο Δημήτρης Καρύδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Related posts

Ο Λαβρόφ στα Σκόπια μέσω ελληνικού εναέριου χώρου

admin

«Ορίτζιναλ» και «κωλοτούμπες»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

admin

ΠΑΣΟΚ: Συσπείρωση στο προοδευτικό Κέντρο με… συνδρομή Κασσελάκη

admin

Εξωσωματικές: Αυξάνεται το όριο ηλικίας – Τι άλλο αλλάζει με νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

admin

Οικονόμου: Σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω

admin

Κασσελάκης: Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος, το 2009 ψήφισα Παπανδρέου, θέλω δύο παιδιά με τον Τάιλερ

admin

Νέο ραντεβού στον Κάμπο στις 11 Μαρτίου

admin

Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της ΝΔ

admin