Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στροφή» από τον Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη

Στροφή έκανε ο Εντι Ράμα στο θέμα της αντικατάστασης του ηττημένου πρώην δημάρχου Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι συζητεί την τοποθέτηση υπηρεσιακού δημάρχου έως ότου μπορέσει να ορκιστεί ο Φρέντι Μπελέρης. «Δεν σχολιάζω τα όσα βάζουν στο στόμα ή στην πλάτη μου τα ελληνικά Μέσα χωρίς να με ρωτήσουν» είπε ο Ράμα χθες, αποδίδοντας σε ελληνικές πηγές τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και στα αλβανικά ΜΜΕ ότι, κατόπιν συζητήσεων με κάποια πρόσωπα από την ελληνική ομογενειακή κοινότητα, προτίθεται να προτείνει τη θέση του υπηρεσιακού δημάρχου στον μειονοτικό πρώην βουλευτή Αργυροκάστρου Βαγγέλη Τάβο. Δήλωσε, επιπλέον, πως δεν θα λάβει καμία απόφαση τώρα και πως θα περιμένει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση στα αιτήματα του Μπελέρη να του δοθεί άδεια να ορκιστεί στα καθήκοντά του. Κοινώς, ο Ράμα μας λέει ότι όλοι τον κατάλαβαν λάθος, ότι ουδέποτε σκέφτηκε να δώσει λύση κι ότι ο δήμος θα παραμείνει «ακέφαλος» μέχρι νεωτέρας…

Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Το ζήτημα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα παραμένει ανοιχτό για την κυβέρνηση και, όπως πληροφορούμαι, ήταν και βασικό θέμα στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ριάντ με τον σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ. Πέραν όμως των τρεχόντων ζητημάτων, η Αθήνα σκέφτεται εντόνως την επόμενη μέρα. Και ο Γεραπετρίτης δηλώνει πολύ ανήσυχος για το Μεσανατολικό και τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στον Λίβανο, αλλά και για τη διατάραξη της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα. Οπότε σχεδιάζει και άλλα τέτοια τετ α τετ με τους ομολόγους του από την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Αναβολή

Να σας πω σχετικά ότι ο υπουργός Εξωτερικών προγραμμάτιζε να υποδεχθεί σήμερα στην Αθήνα τον παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ Μάλικι, που θα ξεκινούσε περιοδεία στην Ευρώπη. Τελικά το ταξίδι του αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, καθώς παρατάθηκε η διάρκεια της Διάσκεψης Κορυφής μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου στην Ακαμπα.

Πρόσκληση στον Αμπάς

Στο μεταξύ, μια και ανέφερα την Παλαιστινιακή Αρχή, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρέσβη Γιούσεφ Ντόρκχομ. Και εκεί ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει επίσημα αίτημα στον Κώστα Τασούλα να προσκληθεί και να μιλήσει στη Βουλή ο Μαχμούντ Αμπάς. Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάει καλά αυτό βέβαια. Αλλά βλέπουμε…

Συνεδρίαση για την… κοπή της πίτας

Συνεδρίασε τελικά (μετά τις αναβολές) στην Κουμουνδούρου το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο θεμα στην ατζέντα την… κοπή της πίτας από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ποιος ήταν ο τυχερός που πήρε το φλουρί; Ο Παύλος ο Πολάκης. Που ανταμείφθηκε και με θερμές αγκαλιές από τον πρόεδρο, έτσι, γιατί μερικές κακές γλώσσες φαντάζονταν ότι μπορεί να πάψουν να είναι αγαπημένοι αυτοί οι δυο.

Εκδήλωση

Κατά τα λοιπά, οι πληροφορίες λένε ότι στην Κουμουνδούρου, με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσαν για την επέκταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών αλλά και την επικείμενη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, σχεδιάζουν μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση με ομιλία του Κασσελάκη και όχι μόνο. Με τον σχεδιασμό να την τοποθετεί προς το τέλος του μήνα.

Στην αναμονή

Εν αναμονή του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις είμαστε και το υπενθυμίζω γιατί δεν θα εκπλαγώ αν το δούμε να συνεδριάζει άνευ… προειδοποίησης άμεσα, ακόμη και σήμερα. Να θυμίσω ότι οι αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ πάνε από αναβολή σε αναβολή, αφού αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα γίνουν σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πριν από τις γιορτές, μετά έλεγαν ότι θα γίνουν μετά του Αϊ-Γιαννιού, τελευταία μας είπαν να περιμένουμε το τέλος του μήνα μήπως πάνε «πακέτο» με τις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. και χθες ακούστηκε πως ίσως επισπευστεί.

Στο μεταξύ, βέβαια, να σας πω ότι ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τη μια έχει αρχίσει να αποχαιρετά κι από την άλλη είναι κι έτοιμος να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στις 17-18 Ιανουαρίου.

Ονόματα

Για τα ονόματα που κυκλοφορούν τα έχουμε πει εγκαίρως… Για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι πληροφορίες τώρα δείχνουν τον σερραίο διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη, ενώ είχαν ακουστεί επίσης – θυμίζω – ο τωρινός αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς (αν και ατόνισε το σενάριο αυτό μετά) κι ο αντιναύαρχος Δημήτρης Κατάρας. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται αλλαγές στις ηγεσίες και την τριών Οπλων.

Related posts

Διπλή «βόμβα» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν Βούτσης και Σκουρλέτης

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Η απιστία είναι διαφθορά κ. Καραμανλή, που έχετε το θράσος να το παίζετε και θύμα

admin

Σήμα καταλαγής από Μαξίμου, σινιάλο αποφασιστικότητας από τα μπλόκα – Τι θα ακούσουν οι αγρότες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητά η «Ομπρέλα»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Σκυλοβαρεθήκαμε με τον Τάιλερ την υπερέκθεση…»

admin

Η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σκόνταψε στους δημάρχους

admin

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ιδεολογικά συμπαγής, ο Τσίπρας είχε τα κότσια να κάνει αυτοκριτική

admin

Παράτυπη… πειθαρχία

admin

Εντολή δουλειάς, συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς

admin