Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ισραηλινού βομβαρδισμού στην πόλη Χανίν του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με διασώστες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι “μια γυναίκα περίπου 50 ετών και ένα 12χρονο κορίτσι σκοτώθηκαν”. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών, συμπληρώνοντας ότι “άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε σπίτι στη Χανίν”, κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Τα ισραηλινά πλήγματα στο διάστημα αυτό έχουν προκαλέσει τον θάνατο 277 μαχητών της Χεζμπολάχ αλλά και 76 αμάχων, σύμφωνα με απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ισραήλ: Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Νετανιάχου

admin

Γερμανία: Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη στήριξη της Ουκρανίας τόνισαν οι ηγέτες του “Τριγώνου της Βαϊμάρης”

admin

Ισραήλ: Νετανιάχου – Γκαντς συμφώνησαν για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

admin

ΕΕ: Πρόταση για 12ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

admin

Πυρκαγιά σε μεταλλουργείο αλουμινίου στη Σιβηρία

admin

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν φονική επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που απομάκρυνε εργαζόμενους από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

admin

Ετοιμάζεται νέο “Mavi Marmara” στην Τουρκία: Στολίσκος έτοιμος να αποπλεύσει για Ισραήλ

admin

Γαλλία: Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης

admin

Πύραυλος της Blue Origin απογειώθηκε για πρώτη φορά έπειτα από το ατύχημα του 2022

admin