Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζυγίζει την απόφαση για το Gigafactory του 1,5 δισ. ευρώ η Sunlight

Στην κατασκευή gigafactory παραγωγής μπαταριών (στοιχείων) λιθίου, με χρήση σε εφαρμογές πράσινης τεχνολογίας (φωτοβολταϊκά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κ.ά.). προχωρά, όπως είναι γνωστό, η Sunlight.

Στο τραπέζι, παραμένει ως επιλογή η επένδυση -προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ- να γίνει στη Δυτική Μακεδονία. Όμως εξετάζεται, όπως έχει γνωστοποιήσει πριν μερικούς μήνες ο Λάμπρος Μπίσαλας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sunlight, ακόμα μια λύση.

Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Sunlight με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είχε αναφέρει πως η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γαλλική κυβέρνηση η οποία προσφέρει επιδότηση 700 εκατ. ευρώ, εάν γίνει η επένδυση εκεί. Από τότε όμως η διοίκηση του ομίλου Sunlight δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Πιλοτική γραμμή στην Ξάνθη

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η επένδυση 150 εκατ. ευρώ που υλοποιείται στην πιλοτική γραμμή λιθίου στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Στόχος μέχρι τέλος Ιουνίου να ξεκινήσει η παραγωγή στοιχείων λιθίου για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.

Η Ευρώπη καλείται να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση μπαταριών. Στο πλαίσιο αυτό εκεί που θα κάνει «focus» η εταιρία το επόμενο διάστημα είναι στο Energy Storage System. Υπενθυμίζεται, πως η η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia πριν λίγες ημέρες ανακοίνωνε πως εντάσσεται στην Upcell Alliance, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή αρκετών εταιρειών όπως της Intrakat και της ΔΕΗ, όπου υπήρξαν συζητήσεις σε σχέση με τις επενδύσεις μπαταρίες λιθίου.

Related posts

Ρολοπακ: Επενδυτική η θέση στη MIG, χτιζόταν από το 2012

admin

MIG: Συμφωνία με Πειραιώς για επιμήκυνση δανείου της θυγατρικής στη Σερβία

admin

Hellas Direct: Νέα πλατφόρμα για ασφάλεια σπιτιού με έκπτωση ΕΝΦΙΑ

admin

ΒΑΤ Hellas: 150 νέες θέσεις εργασίας φέρνουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα

admin

Έπεσαν οι τελικές υγογραφές για τη συγχώνευση ΕΤΕΜ με Cosmos Aluminium

admin

Εξαγωγές: Πώς ισχυροποιούνται ούζο, τσίπουρο-τσικουδιά

admin

Unibios: Αύξηση 32% στις πωλήσεις το 2022

admin

Attica Bank: Συμμετέχει στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας

admin

Μεγάλος Χορηγός του Athens Science Festival η Cosmote

admin