Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία οι 4 + 1 υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη από την Πέμπτη και την Παρασκευή τα πράγματα «ζωήρεψαν» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή και το σημερινό Διαρκές Συνέδριο του κόμματος στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ο Στέφανος Τζουμάκας έγινε ο πρώτος υποψήφιος της κούρσας διαδοχής για την Προεδρία που εκτόξευσε ευθείες βολές κατά άλλου συνυποψηφίου του και ειδικότερα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Γελάει η κοινωνία. Έχει πέραση σε έναν κόσμο που είναι UFO, δεν έχει σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες και δεν ξέρει για τα συμφέροντα που είναι από πίσω. Από το σύστημα είναι η αναταραχή. Είναι οργανωμένο αυτό. Είναι αυτός δημόσιος βίος;», είπε στον ΣΚΑΙ σε έντονο ύφος.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Κουμουνδούρου και στην εκδήλωση που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι δύο χαιρετισμοί- παρεμβάσεις των Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη είχαν τις δικές τους αιχμές για τα φαινόμενα αρχηγισμού που είχαν σημειωθεί στο κόμμα όλο το προηγούμενο διάστημα. Και έχει σημασία αφού και οι δύο έχουν διατελέσει γραμματείς της ΚΕ.

Οι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους

Με όλα αυτά, το σώμα του συνεδρίου, ίδιο με το προηγούμενο αλλά και με ενσώματη και ιντερνετική παρουσία προσέρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο» για επικύρωση των 4 συν 1 υποψηφιοτήτων. Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στέφανος Τζουμάκας και Στέφανος Κασσελάκης θα ανοίξουν τα χαρτιά τους μπροστά πια στο σώμα του συνεδρίου όπου θα υπάρξουν και εισηγήσεις των γραμματέων του Ράνιας Σβίγκου και του αναπληρωτή Γιώργου Βασιλειάδη.

Στο πρόσωπο του Κασσελάκη συγκεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος της όλης – ολίγον τεχνικής διαδικασίας. Για το ποιοι- ες είναι τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την υποψηφιότητα του. Και αυτό είναι προϋπόθεση για την κάθοδο του – οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν ήδη περάσει αφού είχαν καταθέσει στην ΚΕ του Ιουλίου.

Πάντως ήδη υπάρχουν στελέχη που έχουν ταχθεί με τον Κασσελάκη όπως ο Δημήτρης Βέττας, ο Πέτρος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Χρήστος Μπγιάλας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και βέβαια ο Παύλος Πολάκης κα.

Θα συγκεντρώσει όμως το ενδιαφέρον και η πλατφόρμα του, όπως και όλων. Για το μέλλον του κόμματος, την θέση του στο πολιτικό σύστημα, το είδος του ανοίγματος.

Εβδομάδα περιοδείας

Η σημερινή διαδικασία θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες ενώ στις 10 Σεπτέμβρη θα γίνει η εκλογή Προέδρου. Όλη η εβδομάδα θα έχει περιοδείες των υποψηφίων ανά την Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς θα πάει αύριο, Κυριακή, στην Παλλήνη και την Δευτέρα θα έχει ανοιχτή συζήτηση στο Μεταξουργείο, στην πλατεία Αυδή. Τη Δευτέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη. Την Τετάρτη ο Στέφανος Τζουμάκας συζητά με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Νότιας Αθήνας στο Καφέ «η Ναύπακτος», στα Άνω Ιλίσια. Η Έφη Αχτσιόγλου θα πάει αύριο Κυριακή στα Χανιά και την Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Related posts

ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Τι αλλάζει η «νέα» τουρκική πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο

admin

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

admin

Τουρκία: «Μπλόκο» απο τις ΗΠΑ στην πώληση F-16

admin

Εκλογές 2023: Μέχρι πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε στο ψηφοδέλτιο

admin

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

admin

Ψηφοδέλτιο με το βλέμμα στο κέντρο και δεξιά

admin

Κικίλιας: Αγνοώ τις απειλές από ανώνυμα φερέφωνα ακραίων πολιτικών κύκλων

admin