Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής, εκτός του πρωθυπουργού, απαρτίζεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και την διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, ενώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πλαισιώνουν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο στόχος της Ελλάδας είναι να διατηρηθεί το κλίμα ηρεμίας. Ωστόσο, «αγκάθι» θεωρείται το γεγονός ότι χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε εντός των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την αναγνώριση δυο κρατών στην Κύπρο κάτι που η Αθήνα απορρίπτει.

Πάντως, η Ελλάδα θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανανέωσε τη θητεία του στην προεδρία της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συναντήσει ήδη δυο φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, τον Ιούλιο, και τώρα στη Νέα Υόρκη.

Λίγο νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, διεμήνυσε ότι “«ε την Τουρκία έχουμε διαχρονικές δυσκολίες και μία και μοναδική διαφορά: την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Δεν είναι εύκολο να επιλυθεί, αλλιώς θα είχε ήδη γίνει. Μπορούμε όμως να το επιχειρήσουμε και στο μεταξύ να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε τομείς, όπως η Πολιτική Προστασία και η κλιματική αλλαγή. Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν».

Related posts

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Δεν μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

admin

Κασσελάκης: Η ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από αύριο

admin

Αποχή Βορίδη, ανοχή Μητσοτάκη

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Επικράτηση Κασσελάκη με εννιά μονάδες στην μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κατηγορεί για εκβιασμό τους αγρότες… εκβιάζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Λιακούλη κατά ΝΔ: Πόση κοινωνική αδικία χωράει ένας προϋπολογισμός;

admin

Κύπρος: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Το νέο υπουργικό συμβούλιο

admin

Φάμελλος: Ορισμός της βαρβαρότητας η έξωση για χρέος 800 ευρώ

admin