Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοδέλτιο με το βλέμμα στο κέντρο και δεξιά

Την εβδομάδα 8-14 Απριλίου αναμένονται επίσημα αποκαλυπτήρια της γαλάζιας ευρωλίστας, ωστόσο ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογεί εισηγήσεις και προχωρά σε ραντεβού (κάποια λήγουν με την απαραίτητη φωτογραφία), διαμορφώνοντας τη… short list. Ο ίδιος δίνει εγκρίσεις ανά κύματα, εξού και άμεσα, ίσως και σήμερα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως οι πιέσεις εξελίσσονται εδώ και εβδομάδες από ενδιαφερόμενους ή… μεσάζοντες, αλλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εκείνοι που γνωρίζουν ποιοι μεταπηδούν από τη λίστα των εισηγήσεων στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι. Μετά την έξοδο της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου από την προεκλογική κούρσα, υπό τη βαριά σκιά της υπόθεσης των e-mails σε αποδήμους, εντείνεται η αναζήτηση ισχυρών «δεξιόστροφων» υποψηφιοτήτων με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Τη σημασία που αποδίδεται στην ανάδειξη προσώπων με επιβεβαιωμένη διείσδυση στο δεξιότερο ακροατήριο μαρτυρά το γεγονός ότι εκφράζονται σκέψεις για εν ενεργεία βουλευτές – κάτι που θα απαιτούσε παραίτησή τους, άρα προϋποθέτει εντατική ζύμωση κορυφής.

Σε κλειστές συζητήσεις διατυπώνονται ονόματα-έκπληξη, όπως εκείνα του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Φρέντι Μπελέρη, η υπόθεση του οποίου έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου ως ευρωπαϊκό θέμα, όχι διμερές. Η πρώτη περίπτωση είναι πια εκτός κάδρου, ενώ για τη δεύτερη διαμορφώνονται δύο ομάδες – των υποστηρικτών, όπως, κατά πληροφορίες, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Μάκης Βορίδης, και των (πολύ) επιφυλακτικών. Αντίστοιχα στις λεγόμενες «δεξιές» υποψηφιότητες δεν φαίνεται να προχωρούν, για διαφορετικούς λόγους, εκείνες του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αλκιβιάδη Στεφανή. Αντίθετα, πράσινο φως έχουν η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου, ο πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο καθηγητής στο Δημοκρίτειο Σωτήρης Σέρμπος που διετέλεσε για λίγο διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη. Τις εμφανίσεις τους πυκνώνουν αντίστοιχα ο πρώην υπουργός, πρωθυπουργικός σύμβουλος Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς και ο αποσυρθείς από το ΠΑΣΟΚ το 2022 Σπύρος Καρανικόλας.

Συζητήσεις στο Μαξίμου έχει κάνει η πρώην βουλευτής Νόνη Δούνια, ενώ συζητιούνται ο γεννημένος στην Αυστραλία με καταγωγή από την Πιερία πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, η πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Καλλιακμάνης και οι Γιώργος Αμυράς και Βίκυ Φλέσσα, οι οποίοι υπήρξαν υποψήφιοι και το 2019. Από τη νεότερη γαλάζια γενιά ακούγονται εντόνως δύο Βορειοελλαδίτες, η γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης, ενώ το ίδιο «μήνυμα» επιδιώκεται με την καταγόμενη από τη Βέροια δικηγόρο Αθήνας και Βρυξελλών Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά.

Related posts

Στο όνομα του Πούτιν και του Παΐσιου

admin

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση για «το μεγάλο κύμα ακρίβειας»

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ορίστηκε προσωρινός γενικός γραμματέας πρωθυπουργού – Τι συνέβη με Μπρατάκο

admin

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Οδύνη και αποτροπιασμός» για το νοσοκομείο στη Γάζα – Να ενισχυθεί η εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ

admin

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: ΑντιNAVTEX ανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου

admin

Παραιτήθηκε από τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού

admin

«Να εξαλειφθούν τα στερεότυπα»: Μηνύματα Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκατό ημέρες διακυβέρνησης μου φάνηκαν σαν χίλιες

admin

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

admin