Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέστειλε τα διά ζώσης μαθήματα μετά τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια θα παρακολουθήσουν σήμερα τα μαθήματά τους διαδικτυακά καθώς πανεπιστημιακοί αξιωματούχοι ελπίζουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων στην πανεπιστημιούπολη της πόλης της Νέας Υόρκης, μετά τις μαζικές συλλήψεις της περασμένης εβδομάδας έπειτα από διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η πρόεδρος του Κολούμπια Νέματ Μινούς Σαφίκ ανέφερε πως το πανεπιστήμιο ακυρώνει τα διά ζώσης μαθήματα για σήμερα καταγγέλλοντας παράλληλα την αντισημιτική ρητορική και την απειλητική και παρενοχλητική συμπεριφορά, όπως είπε, που έχει παρατηρηθεί πρόσφατα στην πανεπιστημιούπολη.

“Τις εντάσεις αυτές έχουν εκμεταλλευθεί άτομα που δεν έχουν σχέση με το Κολούμπια τα οποία έχουν έρθει στην πανεπιστημιούπολη για να επιδιώξουν τη δική τους ατζέντα”, είπε η Σαφίκ. Χρειαζόμαστε μια επαναφορά (“reset”)”.

Τουλάχιστον 100 διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συνελήφθησαν την Πέμπτη στην πανεπιστημιούπολη όταν η Σαφίκ έδωσε την άδεια στην αστυνομία της Νέας Υόρκης να διαλύσει έναν καταυλισμό φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Έλι Μπούχλερ, ένας ορθόδοξος ραβίνος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Κολέγιο Μπάρναρντ, είπε στους φοιτητές σε μήνυμα μέσω διαδικτύου πως η πανεπιστημιούπολη και η αστυνομία της πόλης δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των Εβραίων φοιτητών, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

“Λυπάμαι πολύ που το λέω, θα σας συνιστούσα να γυρίσετε στα σπίτια σας το ταχύτερο δυνατό μέχρις ότου η πραγματικότητα μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη να βελτιωθεί σημαντικά”, ανέφερε ο Μπούχλερ σε μήνυμα στο WhatsApp που έστειλε σε εκατοντάδες φοιτητές πριν από την έναρξη του εβραϊκού Πάσχα το Σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλώσεις στο Κολούμπια, που θυμίζουν τις διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ στο Κολούμπια πάνω από 50 χρόνια πριν, είναι οι τελευταίες σε μια σειρά διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις, γέφυρες, αεροδρόμια μετά την έναρξη της πιο πρόσφατης κλιμάκωσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επίσης παρατηρήσει μια αύξηση στις προκαταλήψεις και στο μίσος εναντίον Εβραίων, Αράβων και μουσουλμάνων τους μήνες που ακολούθησαν την 7η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ

Related posts

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι εξάλειψε “τρομοκρατικό πυρήνα” στη Δυτική Όχθη και τον επικεφαλής του

admin

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε αεροπορικές ασκήσεις στη Γουιάνα

admin

Ισραήλ: Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

admin

Κίνα: Διορισμός νέου υπουργού Αμυνας

admin

Δυτική Όχθη: Συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής

admin

Reuters: Ο Πούτιν προσέγγισε τις ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

admin

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την οικονομική ασφάλεια στη Γρανάδα εν μέσω παγκόσμιων εντάσεων

admin

Ο Πούτιν “φλερτάρει” την Αφρική με δωρεάν σιτηρά – “200.000 τόνοι μέχρι το τέλος του έτους”

admin

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βελγίου και Τουρκίας: Ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Γκιουλέν

admin