Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

Μετά την επίσκεψη στη Βαρβάκειο μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε τις πύλες του δημαρχείου της Κοτζιά – όπου οι δύο άντρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο δήμαρχος Αθηναίων, είχαν ένα ακόμα τετ α τετ, που διήρκεσε περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Δεν ξέρω τι συζητήθηκε και οι δύο πλευρές δεν θα αποκάλυπταν έτσι κι αλλιώς τι ειπώθηκε. Αυτό που παραμένει ενόψει ευρωεκλογών, πάντως, είναι ότι η «πολύ καλή συνεργασία» για την οποία μίλησε ο Χάρης Δούκας στα «ΝΕΑ» πριν από μερικές ημέρες συνεχίζεται.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δεν ενεργοποιεί μόνο τους υπουργούς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει ευρωεκλογών. Αντιθέτως, επιλέγει να παίξει και με τους βουλευτές του: τη Δευτέρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είδε επί δυόμισι ώρες τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των νησιών και της Στερεάς Ελλάδας, για να τους πει «πόσο βασίζεται πάνω τους» – κλείνοντας έτσι και λογαριασμούς εντός του κομματικού μηχανισμού λόγω γκρίνιας και μεταρρυθμιστικών επιλογών το προηγούμενο διάστημα.

Τρεις ακόμα κύκλοι ανάλογων επαφών και εντολών κινητοποίησης αναμένονται, και αυτοί στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ξορκιστούν και οι πιέσεις – ένα γκρουπ 17 βουλευτών από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ηπειρο που έρχεται σήμερα, και άλλα δύο, αύριο και τη Μεγάλη Τρίτη.

ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ

Με τρεις μέρες καθυστέρηση ήρθε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες» και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στις εκλογές – με ένα υπόμνημα που δεν είχε πια νόημα να λέγεται υπόμνημα και δεν θύμιζε και τέτοιο, για να λέμε την αλήθεια. Στην Κουμουνδούρου, πάντως, παρότι είναι εμφανές πως… ξεχάστηκαν, απάντησαν στην κριτική που δέχτηκαν τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «διατάξεις που διακρίθηκαν για τον ερασιτεχνισμό τους» και ψηφίστηκαν από τα δύο κόμματα, επιτρέποντας στο μόρφωμα να λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές.

ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ

«Είναι αυθόρμητος» είπε ο Δημήτρης Νατσιός για τον βουλευτή του που μέσα στη Βουλή μιλούσε για «πιστούς που φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία» – και ως γνωστόν, ο αυθορμητισμός είναι η σωστότερη δικαιολογία για τυχόν προτροπές στη βία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νίκης συναντήθηκε πάντως μαζί του το μεσημέρι στη Βουλή, ενώ ο βουλευτής είχε ήδη δηλώσει πως καταδικάζει κάθε είδους βίαιη ενέργεια.

Τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά επειδή μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που τα Χριστούγεννα μιλούσε για τους κακούς καλικάντζαρους, στοιχηματίζω ότι θα το ξανακούσουμε το όνομά του.

Related posts

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Παύλος Μαρινάκης: Στοίχημα αξιοπρέπειας η ψήφος των αποδήμων

admin

Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ απ’ το ’80

admin

Ο Μητσοτάκης με Bucket Hat στο Tik Tok για να πείσει τους… νέους

admin

Πέρασε η τροπολογία για την απαγόρευση των πωλήσεων F-16 στην Τουρκία

admin

Μίνα Γκάγκα: Ερχονται καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια το φθινόπωρο

admin

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ με πτωτικές τάσεις – Όλο και χαμηλότερα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

admin

Τουρκία: Επίδειξη ισχύος η δοκιμή του «Tayfun» – Τι θα κρίνει τις σχέσεις Αγκυρας με Ουάσιγκτον

admin

Πρώτη εμφάνιση Τσίπρα στα νέα του καθήκοντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin