Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Στην πολιτική της κυβέρνησης, όσο αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και στις αλλαγές που εισάγονται όσο αφορά το μπόνους παραγωγικότητας, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι γίνονται διαρκώς, στον κανόνα 1: 1.

«Πέρυσι είχαμε περίπου 16 χιλιάδες αποχωρήσεις και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε 16 χιλιάδες προσλήψεις. Το πως θα κάνουμε αυτές τις προσλήψεις, που θα δώσουμε βάρος, επαφίεται στην κυβέρνηση.

Έχει δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στον κλάδο της υγείας. Έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υγεία. Από τις 16 χιλιάδες προσλήψεις, η μερίδα του λέοντος θα δοθεί στην υγεία. Άρα, ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία στην οποία έχουμε διαπιστωμένες ανάγκες» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μπόνους παραγωγικότητας

Η υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι « αυξάνεται κατά περίπου 30% το επίδομα θέσης ευθύνης. Αυτό γίνεται γιατί είναι καταλυτικής σημασίας ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Εισάγουμε κίνητρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο δημόσιο».

Για το μπόνους παραγωγικότητας, η κ.Κεραμέως διευκρίνισε ότι «στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, πως θα πετύχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό εισάγουμε στόχους, υπάρχει η στοχοθεσία, η αξιολόγηση, το μπόνους παραγωγικότητας για να γίνονται διαρκώς καλύτεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εν τέλει να παρέχονται ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Αναφερόμενη στις νέες ταυτότητες , η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η νέα ταυτότητα πάει σε άλλο επίπεδο την ασφάλεια στη χώρα, ανεβάζει την ασφάλεια στη χώρα. Είναι πλέον ένα εργαλείο εύχρηστο σε όλους τους πολίτες και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη».

Related posts

Ανδρέας Λοβέρδος: Επιστρέφει στην πολιτική

admin

Τι απαντά ο Μιχάλης Παπαδόπουλος μετά το «άδειασμα» στη Λάρισα για την τηλεδιοίκηση

admin

Καλάθι του Νοικοκυριού: Εντός Φεβρουαρίου νέες μειώσεις σε προϊόντα λέει ο Γεωργιάδης

admin

Πομπέο: Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και αυτήν τη στιγμή την έχουμε χάσει

admin

Τουρκία: Χάρτης με κατοχή εδαφών της Ελλάδας και της Συρίας

admin

Καταλυτική παρέμβαση Ντόρας για το Κόσοβο

admin

Σε μπλόκο αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας ο Ανδρουλάκης: «Η ΝΔ σχεδιάζει με προχειρότητα»

admin

Κέντρο μελετών Αl Jazeera: Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα οδηγήσει αυτή τη φορά σε πόλεμο;

admin

Αδειάζει τον Χριστοδουλάκη το ΠΑΣΟΚ – «Προβληματική η συμμετοχή του σε εκδήλωση με Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου»

admin