Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Οπως στις δημοσκοπήσεις

Τα αποτελέσματα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντικατοπτρίζουν τις νέες συνθήκες: η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ επικρατεί με ποσοστό άνω του 45% (από το 38,2% που είχε πάρει το 2019), η αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ ενισχύει τις δυνάμεις της (από 23,8% φτάνει το 28%), ενώ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ακούμπησε το 11%, ενώ το 2019 το ποσοστό της ήταν 16,2%.

Κασσελάκης εξωτερικού

Χριστούγεννα στις ΗΠΑ θα περάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ενδιαφέρον έχει η μετέπειτα περιοδεία του σε Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ευρώπη. Αν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δεξαμενές από τις οποίες μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους εντός Ελλάδας – ο κεντροαριστερός χώρος έχει τουλάχιστον τρεις διεκδικητές και ο αμιγώς αριστερός τουλάχιστον πέντε. Στο εξωτερικό, όμως, και λόγω της επιστολικής ψήφου, ψάχνει να βρει «μαξιλάρια» που εμφανώς χρειάζεται.

Αυτοψία στον Δομοκό

Τον οικισμό Βαρδαλή στη Φθιώτιδα επισκέφτηκε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης – στον απόηχο των παρεμβάσεων που έκανε για το κλίμα το προηγούμενο διάστημα. Η περιοχή είχε πληγεί από τον «Ντάνιελ» τον Σεπτέμβριο, υπέστη σοβαρές ζημιές και στο οδικό δίκτυο, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμος Δομοκού έχει πάρει ελάχιστες πιστώσεις. «Μήνες μετά την καταστροφή στον Δομοκό οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ολιγωρία, την ανεπάρκεια, την προχειρότητα. Κάτι που εικονοποιεί το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών», ανέφερε ο Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένος σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά.

Εκλεκτοί στην ΚΕΔΕ

Την υποψηφιότητα του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και νυν προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Λάζαρου Κυρίζογλου, στηρίζει με σχετική της ανακοίνωση η ΝΔ – και λόγω των συσχετισμών που προέκυψαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές, είναι σχεδόν απίθανο να μην επανεκλεγεί. Το μόνο ερώτημα που μένει, άρα, είναι ποιος θα διεκδικήσει τον ρόλο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αν σ’ αυτόν θα συσπειρωθούν και οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις. Υποψήφιοι υπάρχουν (ένας εξ αυτών έχει εκλεγεί σε κεντρικό δήμο υψηλού συμβολισμού), απόφαση αναμένεται.

Related posts

Φοβού τον «καναπέ» και τις εκπλήξεις από τους δυσαρεστημένους

admin

Βορίδης: Δεν υπάρχει χώρος σοβαρής Δεξιάς που να μην εκφράζεται από τη ΝΔ

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Σαρδάμ» του Κασσελάκη για τα κατεχόμενα λέει η Τζάκρη

admin

ΠΑΣΟΚ: Ανοιγμα με μοντέλο «Χάρη Δούκα»

admin

Delphi Forum- Μητσοτάκης: Ανάγκη για ευρωπαϊκά μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση

admin

Παύλος Μαρινάκης για βίντεο Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;»

admin

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθανσμένη διατύπωση

admin

Βουλή: Την Τρίτη η ψήφιση της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη

admin

Μπλίνκεν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Εκτιμούμε την ηγεσία και τη συμβολή της Ελλάδας

admin