Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οι αρχές ζήτησαν την προφυλάκιση άλλων τριών υπόπτων για το μακελειό στη Μόσχα

Οι Ρώσοι ερευνητές ζήτησαν σήμερα να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους, στα περίχωρα της Μόσχας, έγινε γνωστό από το δικαστήριο που έχει αναλάβει την υπόθεση, με τους τέσσερις φερόμενους ως δράστες να έχουν ήδη προφυλακιστεί.

“Τρεις φάκελοι έχουν παραληφθεί”, έγινε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο από το δικαστήριο Basmanny της ρωσικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, πρόκειται για έναν πατέρα και δύο από τους γιους του.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν συνολικά 11 ανθρώπους και προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν αυτά τα τρία πρόσωπα είναι μεταξύ αυτών ή όχι.

Προφυλακιστέοι οι πρώτοι τέσσερις ύποπτοι

Προφυλακιστέοι για δύο μήνες κρίθηκαν από δικαστήριο της Μόσχας, εξάλλου, νωρίτερα, οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Ρωσίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι.

Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία. Κάτι που σημαίνει ότι η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για “τρομοκρατία” και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.

Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται να έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους, ο Νταλερζόν Μιρζόεφ και ο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα.

Όπως μετάδωσε το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι άλλοι δύο ονομάζονται Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Οι ρωσικές αρχές έχουν ενημερώσει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι “ξένοι υπήκοοι”, χωρίς να αναφέρουν την εθνικότητά τους. Σημειώνεται ότι ο Τατζικιστάν είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία, με κυρίαρχη θρησκεία το Ισλάμ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων εργαζόταν παλαιότερα σε κομμωτήριο στην πόλη Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας. Ένας άλλος είναι πατέρας ενός νηπίου μόλις οκτώ μηνών, υπάλληλος σε εργοστάσιο στην πόλη Πολντόσκ, στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι κάποιοι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα. Το Κίεβο ωστόσο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Related posts

Τυνησία: 13 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο πλοιαρίου

admin

Δυτική Όχθη: Τρεις νεκροί από ισραηλινά πυρά – Μας επιτέθηκαν, λέει ο ισραηλινός στρατός

admin

Henkel: Ισχυρή ανάπτυξη οργανικών πωλήσεων και σημαντική βελτίωση κερδών το 2023

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη με αφορμή το επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη

admin

Unicef: Οκταπλασιάστηκαν τα παιδιά που διασχίζουν τη ζούγκλα Νταριέν του Παναμά

admin

ΗΠΑ: Εντάθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις και στη χονδρική τον Μάρτιο

admin

Πυρά σε μπαρ στο Μεξικό, 6 νεκροί

admin

Μεσανατολικό: Οξύνεται η βία στη Δυτική Όχθη πριν τη συνάντηση Νετανιάχου – Μπάιντεν

admin

Η Ρωσία απέρριψε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις: “Δεν θα μας νικήσετε ποτέ”:

admin