Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» σήμερα Παρασκευή 26/4 για Βεντουράκη και Πετζετάκι (pics)

Σε νέο πλειστηριασμό οδηγείται σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου η μεζονέτα της επιχειρηματία Βιργινίας Βεντουράκη στη Φιλοθέη. Το εν λόγω ακίνητο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί αρχικά στις 7 Ιουνίου 2023, ωστόσο η διαδικασία οδηγήθηκε σε αναστολή κατόπιν εντολής της επισπεύδουσας (Intrum). Ωστόσο, τον Μάρτιο επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με την ίδια τιμή εκκίνησης, που έχει οριστεί στα 1.186.018 ευρώ.

Η κυρία Βεντουράκη υπήρξε σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου και ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδη.


Τι περιλαμβάνει το ακίνητο


Ο πλειστηριασμός αφορά μεζονέτα στη θέση «Καλογρέζα», (σήμερα «Συνοικισμός Υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης») του Δήμου Φιλοθέης. Πρόκειται για ένα ακίνητο με χώρους 304 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.099,53 τ.μ. και αποτελείται από:


–Υπόγειο 42,05 τ.μ. με αποθήκη πλυντήριο, μηχανοστάσιο, ανελκυστήρα και έναν χώρο όπου βρίσκεται το κλιμακοστάσιο ανόδου.

– Ισόγειο 17,63 τ.μ. με χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον Α’ όροφο και ημιυπαίθριο στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.


–Α’ όροφο 114,68 τ.μ., με καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., μηχανοστάσιο πισίνας, οφφίς, χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο ισόγειο και ανόδου στον Β’ όροφο, δώμα στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, βεράντες στον βορειοδυτικό και νοτιοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και εξώστη στον νοτιοδυτικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου επί του οποίου προβλέπεται πισίνα επιφάνειας 27 τ.μ


–Β’ όροφο 108,28 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, χώρο κλίμακας καθόδου στον Α’ όροφο και ανόδου προς την απόληξη του κλιμακοστασίου, 2 οφφίς, εξώστη βορειοανατολικά, δώμα, διαφώτιστο και εξώστη

-Απόληξη του κλιμακοστασίου με έναν χώρο επιφάνειας 21,28 τ.μ.





Ολόκληρη η αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία έχει συνολικό ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 390/1000 και της ανήκει η αποκλειστική χρήση τμήματος του ακάλυπτου, του δεύτερου ορόφου (ζαρντινιέρα) επιφάνειας 11 τ.μ., του βατού δώματος επιφάνειας 13 τ.μ. και του βατού δώματος της απόληξης του κλιμακοστασίου επιφάνειας 93 τ.μ. όπου προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν οι εξωτερικές κλιματιστικές μονάδες της κατοικίας.


Σημειώνεται ότι έχει κατασκευαστεί και εξωτερική πισίνα.


Επίσης στην κατοικία ανήκουν ως παραρτήματα και μεταβιβάζονται με αυτήν τρεις υπόγειες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, επιφάνειας 10,13 τ.μ. εκάστη.

Το ακίνητο περιήλθε στην κα Βεντουράκη το 2005 και κατασχέθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «πρόκειται για αποπερατωμένη λειτουργική μεζονέτα, προσεγμένης αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης».


Η κατοικία στην Τήνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Βεντουράκη βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών καθώς το 2019 συνέβη το ίδιο και για την εξοχική κατοικία στην Τήνο την οποία διατηρούσε μαζί με τον Σεραφείμ Φυντανίδη. Πρόκειται για ένα ακίνητο 400 τ.μ. μοναδικής ομορφιάς μπροστά στη θάλασσα, χτισμένο σε δυο όμορα οικόπεδα συνολικής έκτασης 5,600 τ.μ.

Μάλιστα τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του είχε επιμεληθεί η ίδια η κα Βεντουράκη, ως interior designer.


Τον Φεβρουάριο του 2019 το σπίτι βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ και αποκτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κα Κλέλια Χατζηιωάννου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.


Το οικόπεδο της Πετζετάκις

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη σφυρί θα βρεθεί σήμερα και η Πετζετάκις, η πρώτη ελληνική πολυεθνική που μετά από μια πορεία δόξας, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, αφορά ένα αγροτεμάχιο εκτάσεως 6.338,53 τ.μ. που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του δημοτικού διαμερίσματος Βουτών, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και επί του επαρχιακού δρόμου Ηρακλείου – Μοιρών στη θέση «Ανατολικά ή Μέσα Κάμπος».


Το εν λόγω αγροτεμάχιο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, είναι άρτιο και κατά κανόνα οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, ενώ διαθέτει πρόσοψη επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίων Δέκα. Αποτελούσε μάλιστα τμήμα μεγαλύτερου ακινήτου συνολικής εκτάσεως 43.083,61 τ.μ. το οποίο κατατμήθηκε σε άρτιες ιδιοκτησίες το 1996.


Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο βγαίνει στο σφυρί. Ειδικότερα, ο πρώτος πλειστηριασμός έγινε στις 26 Ιουλίου 2017, ο οποίος ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Στη συνέχεια ορίστηκε η διεξαγωγή νέου πλειστηριασμού στις 15 Νοεμβρίου 2017, ο οποίος δεν διενεργήθηκε λόγω αποχής των Συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους. Μετά ορίστηκε νέος για τις 28 Μαρτίου 2018, ωστόσο και αυτός δεν διενεργήθηκε για τυπικούς λόγους. Το επόμενο σφυρί χτύπησε στις 26 Ιουλίου 2023 με τιμή εκκίνησης 602.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, ο «πήχης» για σήμερα έχει μειωθεί στο ποσό των 391.300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε κραταιός βιομηχανικός όμιλος κηρύχθηκε επισήμως σε κατάσταση πτώχευσης τον Δεκέμβριο του 2015 και στη συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν στο σφυρί οι μονάδες και όποια άλλα περιουσιακά στοιχεία του.


Η «Λίρα»

Παράλληλα, για δεύτερη φορά έμεινε στα αζήτητα το ακίνητο της γνωστής βιομηχανίας μπαχαρικών «Λίρα» κατά τον πλειστηριασμό που έγινε χθες Πέμπτη 25 Απριλίου και ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.


Το πρώτο σφυρί είχε χτυπήσει στις 13 Μαρτίου, με το ίδιο αποτέλεσμα.


Το ακίνητο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή της Παλλήνης, προς το Πικέρμι, στη θέση «Κάτω Χαρβάτι», στο 17ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Μαραθώνος, και βγήκε με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 7.333.000 ευρώ.


Πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 7.010 τ.μ. με οικοδομικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 9.945,53 τ.μ., εκ των οποίων τα 7.027 τ.μ. αφορούν μισθωμένους χώρους γραφείων στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, τα 2.736,53 τ.μ. χώρους εργαστηρίου και κατοικία δώματος και 182 τ.μ. μισθωμένους χώρους στάθμης υπογείου.






--.GR

Related posts

Φαληρικός Όρμος: Η ανάπλαση «πράσινη μετάβαση» στην πράξη – 100% ευρωπαϊκή η χρηματοδότηση

admin

Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης: Υποβλήθηκαν 392 επενδυτικά σχέδια, αξίας 12,33 δισ. ευρώ

admin

Υπό έρευνα ελληνικό δεξαμενόπλοιο από τις ισραηλινές αρχές για θαλάσσια ρύπανση

admin

Γιατί κατέρρευσε η Silicon Valley Bank – Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «νέο 2008»;

admin

One-stop shop banking: Πώς η τράπεζά σου μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις οικονομία

admin

Το μεγαλύτερο πείραμα της Silicon Valley ξεκίνησε: Τι είναι το «dogfooding» – Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες

admin

Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και το Φεβρουάριο

admin

Στεγαστικά δάνεια: Προς παράταση το πλαφόν στα επιτόκια – Δεύτερη ευκαιρία για τους δικαιούχους του «Σπίτι Μου»

admin

Δίπλωμα οδήγησης και μεταβίβαση Ι.Χ. σύντομα με εφαρμογές στο κινητό

admin