Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Τρεις νεκροί από ισραηλινά πυρά – Μας επιτέθηκαν, λέει ο ισραηλινός στρατός

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά την Κυριακή στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με τον στρατό του Ισραήλ να επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ σε δύο διαφορετικά περιστατικά εναντίον τριών Παλαιστινίων που τους επιτέθηκαν. 

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα σε διασταύρωση κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα, όπου ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν πυρά από έναν άνδρα, ενώ ένας δεύτερος τους επιτέθηκε με μαχαίρι, προτού ανοίξουν πυρ. Οι δύο νεκροί Παλαιστίνιοι ήταν 18 και 19 χρονών.

Οπερατέρ του Reuters είδε μια σορό στο σημείο, ενώ το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο τοπικές πηγές, μετέδωσε ότι τα ασθενοφόρα δεν κατέστη δυνατό να φράσουν στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν. 

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα σημείο ελέγχου βορειότερα στη Δυτική Όχθη, όπου σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό μια γυναίκα προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες που απάντησαν με πραγματικά πυρά. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από τις υγειονομικές αρχές.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τον ισραηλινό στρατό να διεξάγει συχνά επιδρομές κατά τοπικών οργανώσεων, ενώ έχουν αυξηθεί και οι βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε βάρος Παλαιστινίων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν μια εκτεταμένη επιχείρηση τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή Νουρ Σαμς, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τουλκάρμ, και ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με ένοπλους μαχητές μέχρι το Σάββατο.

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού την Κυριακή, ενώ τραυματίστηκαν εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες. Οι κάτοικοι της Νουρ Σαμς έχουν μέχρι στιγμής αναγνωρίσει μόνο πέντε από τους νεκρούς ως μαχητές. Ο ένας ήταν ένας 16χρονος μαθητής, είπαν οι αρχές.

Related posts

Αντιπροσωπεία της Χαμάς επισκέπτεται τη Ρωσία, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ

admin

Το Κίεβο πιέζει την ΕΕ να “αυξήσει” τις παραδόσεις οβίδων

admin

ΗΠΑ: Σεισμός 7,3 βαθμών στην περιοχή της Χερσονήσου της Αλάσκας – Προειδοποίηση για τσουνάμι

admin

Γερμανία: Σε εξέλιξη η απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa – Ακυρώνονται τουλάχιστον 800 πτήσεις

admin

Χαμάς: Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο που ανήκει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

admin

Σε τεταμένο κλίμα οι συνομιλίες Μπάιντεν – Νετανιάχου

admin

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαριστεί την Ελλάδα και τη Γερμανία σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του

admin

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ σκέφτεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του ως ανεξάρτητος

admin

Αζερμπαϊτζάν: Έναρξη “αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων” στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin