Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για την Emirates το καλοκαίρι

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία, κατέγραψε φέτος το καλοκαίρι έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς επιβατών στην ιστορία της, καθώς μετέφερε περισσότερους από 14 εκατομμύρια επιβάτες, με μέση πληρότητα θέσεων άνω του 80%, εντός του παγκόσμιου δικτύου της, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση οι τάσεις που παρατηρούνται στις κρατήσεις της Emirates για το επόμενο διάστημα δείχνουν συνεχή ζήτηση για διεθνή ταξίδια σε όλο το δίκτυό της. Το Ντουμπάι παρέμεινε δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με δύο εκατομμύρια επιβάτες να ταξιδεύουν στον κόμβο της αεροπορικής εταιρείας ώστε να απολαύσουν τα αξιοθέατα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ανάμεσα στις αγορές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση προς το Ντουμπάι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Γερμανία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, η Αίγυπτος και το Κουβέιτ. Πάνω από το 35% των επιβατών που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι ήταν οικογένειες, οι οποίες έμειναν κατά μέσο όρο πάνω από δύο εβδομάδες για να ανακαλύψουν τη μοναδικότητα και τα αξιοθέατα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, η Emirates αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στο Ντουμπάι καθώς η πόλη θα υποδεχθεί -μεταξύ άλλων- διεθνή συνέδρια και αθλητικές εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης. Μάλιστα, έχει ήδη υποδεχτεί πάνω από 8.5 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Ο Adnan Kazim, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Emirates, δήλωσε:

«Παρά το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης σε πολλές αγορές, η Emirates κατέγραψε ισχυρή ζήτηση για ταξίδια σε προορισμούς του δικτύου της. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αξία των ταξιδιών, είτε πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια είτε για αναψυχή, σπουδές ή επίσκεψη σε αγαπημένα πρόσωπα, ενώ αναδεικνύεται η σημασία της συνδεσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Emirates προβήκαμε σε άμεση αποκατάσταση των πτήσεων μας και εργαστήκαμε στενά με τους συνεργάτες μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στη ζήτηση των επιβατών για διεθνή ταξίδια, καθώς και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στον κόμβο μας, το Ντουμπάι, βασιζόμενοι στη δημοφιλία του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι επιβάτες μας αποδεικνύουν έμπρακτα την προτίμησή τους σε εμάς, ανεξαρτήτου κατηγορίας θέσης. Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής στους επιβάτες μας επενδύοντας στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την αποτελεσματική λειτουργία σε ένα παγκόσμιο δίκτυο».

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2023, η Emirates πραγματοποίησε σχεδόν 50.000 πτήσεις από και προς 140 πόλεις, μεταφέροντας περισσότερους από 14 εκατομμύρια επιβάτες.

Η Emirates, μέσω των 157 συνεργατών τις για αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, προσφέρει στους ταξιδιώτες άνετη και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε περισσότερες από 800 πόλεις σε 100 χώρες.

Το καλοκαίρι του 2023, η Emirates:

  • Ξεκίνησε καθημερινές πτήσεις προς έναν νέο προορισμό του δικτύου της, το Μόντρεαλ
  • Ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου με την προσθήκη επιπλέον πτήσεων σε 12 πόλεις: Αθήνα, Μπρίσμπεϊν, Μπανγκόκ, Κουάλα Λουμπούρ, Άμστερνταμ, Βουδαπέστη, Μπολόνια, Μεδίνα, Τζέντα, Εντέμπε, Βενετία και Σαγκάη
  • Επανάφερε τις καθημερινές πτήσεις με αεροσκάφος τύπου A380 στο Μπέρμιγχαμ, τη Νίκαια, το Ταϊπέι και τη Σαγκάη
  • Πρόσθεσε νέα πτήση με αεροσκάφος τύπου A380 στο Μπαλί, η οποία αποτέλεσε την πρώτη σε αυτή την κατηγορία από και προς την Ινδονησία
  • Εισήγαγε το αεροσκάφος τύπου Α380 με τέσσερις κατηγορίες θέσεων, παρέχοντας την Premium Οικονομική Θέση στη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες και το Χιούστον
  • Ανακοίνωσε νέες συμφωνίες για πτήσεις interline και διευρυμένες συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού με την Kenya Airways, την Air Canada και τη Philippine Airlines

Related posts

Hellenic Cable: Συμφωνία προμήθειας καλωδίων inter-array για την υπεράκτια αιολική ζώνη του Norfolk

admin

Pylones Hellas: Σταθερή ανάπτυξη με έργα 100 εκατ. ευρώ

admin

Viva Wallet: Οι μέτοχοι τσακώνονται, εμείς συνεχίζουμε

admin

Νέα μονάδα στον Τύρναβο «χτίζει» το Πλωμάρι

admin

Βελτίωση επιδόσεων για τη Logismos στο 1ο εξάμηνο

admin

Ο Αναστάσης Σταμούλης νέος CFO της Coca-Cola HBC

admin

Intralot: Στις 21-23 Φεβρουαρίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο έως 130 εκατ. ευρώ

admin

Περιστέρης: Τις επόμενες εβδομάδες οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό

admin

Intralot: Με 32,90% η Standard General μετά την αύξηση κεφαλαίου

admin