Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από της κάμερες

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το ζήτημα της ασφάλειας, που εντοπίζεται ως ιδιαίτερα σημαντικό σε κάθε έρευνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας, το «σηκώνει» εδώ και καιρό η προοδευτική αντιπολίτευση – βάζοντάς το σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που αφορά μια σειρά θεμάτων, από την εγκληματικότητα και τις γυναικοκτονίες έως τα Τέμπη. Σε αυτό το πλαίσιο ερμηνεύονται όχι μόνο οι αναφορές Κασσελάκη στα ζητήματα, αλλά και η σημερινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στη Βουλή – υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να βάλει στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη.

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΣ

Χαμός με τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις στα κομματικά επιτελεία αυτές τις μέρες, όχι μόνο για τα ποσοτικά, αλλά και για τα ποιοτικά στοιχεία του εκάστοτε ακροατηρίου. Και αν κάποιος αναρωτιέται τι τελικά μέτρησε στην απόφαση αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα, τότε δεν γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη «σκοράρει» μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες παρά στους άντρες – και μάλιστα με καθόλου ευκαταφρόνητη διαφορά.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

57 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το πραξικόπημα του 1967 – τα 50 από τη Μεταπολίτευση συμπληρώνονται επισήμως τον Ιούλιο. Εκτός από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που ετοιμάζονται, στα σκαριά βρίσκεται και ένα συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τίτλο «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης», από τις 12 έως τις 14 Μαΐου. Και δεν θα έχει μόνο περιγραφές πολιτικές, αλλά και την αισθητική προσαρμογή των τελευταίων πενήντα ετών, τις κοινωνικές αλλαγές, τους μετασχηματισμούς της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μια μουσική έκπληξη: τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πριν απ’ τις 9 Ιουνίου, έρχονται δύο ακόμα πανελλαδικές κάλπες μέσα στον Μάιο, που έχουν τη δική τους σημασία, γιατί προσφέρονται για διαφορετικά, αλλά εξίσου σημαντικά συμπεράσματα – σε επίπεδο επαγγελματιών η μια, σε επίπεδο κοινωνικής δυσαρέσκειας η άλλη: πρώτον, οι εκλογές του (ισχυρού) Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στις 19/5. Δεύτερον, οι φοιτητικές εκλογές (μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), μόλις 18 μέρες πριν απ’ την ευρωκάλπη, στις 22/5.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου – «Τείνω σταθερά χείρα φιλίας»

admin

Γραφείο Τύπου Ιωάννη Σαρμά: Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα εκφέρει οριστική κρίση για το ναυάγιο

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ο Φλώρος δεν κάθεται ήσυχα»

admin

Τουρκία: «Θέατρο» η παρουσία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, λέει ο Οκτάι

admin

Περιοδεία Γεραπετρίτη σε Ντόχα και Κουβέιτ

admin

Προπαγανδιστικό βίντεο από τουρκικά ΜΜΕ: «Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»

admin

Αδειάζει τον Χριστοδουλάκη το ΠΑΣΟΚ – «Προβληματική η συμμετοχή του σε εκδήλωση με Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου»

admin

Καβγαδάκια, διαψεύσεις και εσωστρέφεια

admin

Μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

admin