Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απροσδόκητα μεγάλη επιβράδυνση των προσλήψεων τον Απρίλιο – Ανέβηκε στο 3,9% η ανεργία

Ισχυρή αποκλιμάκωση που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις παρουσίασε ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, σε μία εξέλιξη που ενδεχομένως να ενισχύει την υπόθεση ότι οι προσπάθειες της Fed να αποτρέψει την “υπερθέρμανση” της οικονομίας σταδιακά αποδίδουν καρπούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ η οικονομία της χώρα πρόσθεσε μόλις 175 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ένας αριθμός εξαιρετικά μειωμένος από τις 315 χιλ. θέσεις του Μαρτίου αλλά και από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που περίμεναν μεν σημαντική μείωση αλλά στα επίπεδα των 243 χιλ. θέσεων.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός ανεργίας που αναμενόταν ότι θα διατηρηθεί αμετάβλητος στο 3,8% ετησίως αυξήθηκε στο 3,9%, ενώ θετικά – όσον αφορά την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων – ήταν και τα νέα από το μέτωπο των ωρομισθίων.

Συγκεκριμένα, το μέσο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 3,9% ετησίως επιβραδύνοντας από το 4,1% του Μαρτίου και χαμηλότερα της εκτίμησης για αύξηση κατά 4%, με την τάση να είναι ίδια και σε επίπεδο μήνα, καθώς η αύξηση περιορίστηκε στο 0,2% από το 0,3% της προηγούμενης μέτρησης.

Ενδεικτική είναι η πρώτη αντίδραση στις αγορές, όπου τα futures κινήθηκαν κατακόρυφα ανοδικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και, αντίστοιχα, οι αποδόσεις των ομολόγων πήραν έντονα καθοδική τροχιά με το 10ετές ΗΠΑ να υποχωρεί κάτω και του 4,5%.

Τα futures και των τριών δεικτών της Wall Street καταγράφουν κέρδη άνω του 1% πλέον, για τον Dow Jones στο 1,3%, για τον S&P 500 στο 1,15% και για τον Nasdaq στο 1,6%.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ πέφτει στο 4,483%, ενώ το 2ετές βλέπει τη δική του να υποχωρεί στο 4,877%.

Related posts

Ιταλία: Αστυνομική επιχείρηση εναντίον δικτύου λαθρεμπορίας αρχαιοτήτων

admin

AMC Networks: Κάμψη εσόδων αλλά ισχυρή κερδοφορία στο τρίμηνο – Ράλι 10% η μετοχή

admin

Ισραηλινός στρατός: Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στη Γάζα

admin

Κάρολος: Εγκάρδιες ευχαριστίες για τη στήριξή σας

admin

Τουρκία: Έκρηξη σε σιλό σιτηρών σε λιμάνι της Ντερίντζε – Τουλάχιστον 10 τραυματίες

admin

Η ΕΕ θα στείλει στην Ουκρανία ακόμη επτά Patriot

admin

Το Ισραήλ έλαβε τη λίστα ομήρων που πρόκειται να απελευθερώσει το Σάββατο η Χαμάς

admin

Washington Post: Σε ποια ενοίκια θα θέσει πλαφόν αύξησης 10% η κυβέρνηση Μπάιντεν

admin

ΗΠΑ: “Απογοήτευση” για τη στάση Νετανιάχου, οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ

admin