Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ θα στείλει στην Ουκρανία ακόμη επτά Patriot

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να στείλουν επτά επιπλέον συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία ενισχύει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones κατά των ενεργειακών υποδομών και των αστικών κέντρων της χώρας. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από μια άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα στείλει ένα τρίτο σύστημα Patriot στην Ουκρανία και ότι σύντομα θα ακολουθήσουν άλλα έξι από άλλα κράτη μέλη, τα οποία δεν προσδιόρισε, σύμφωνα με το Bloomberg.

“Ελπίζω ότι όλοι θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία διαμόρφωσης της γνώμης τους το συντομότερο δυνατό, διότι ο χρόνος είναι επίσης σημαντικός”, δήλωσε ο Σολτς. 

Εκτός από το τρίτο σύστημα Patriot, η Γερμανία θα παραδώσει στο Κίεβο περαιτέρω  αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T και Skynex με τα αντίστοιχα πυρομαχικά.

Η Γερμανία έχει καταστεί ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας στην Ευρώπη και ο Σολτς έχει επανειλημμένα παροτρύνει τους ηγέτες της ΕΕ να εντείνουν την υποστήριξή τους, ιδίως εν μέσω καθυστερήσεων στις παραδόσεις βοήθειας και όπλων από τις ΗΠΑ. 

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε νωρίτερα τους υπουργούς της G7 να ενεργήσουν γρήγορα για την αεράμυνα στην Ουκρανία, όπου το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας “θα καταστραφεί” από τις ρωσικές επιθέσεις. 

“Οι δυτικές χώρες, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, πρέπει να λάβουν ταχύτερες αποφάσεις προκειμένου να στηρίξουν περισσότερο την Ουκρανία, επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη νίκη του Πούτιν”, δήλωσε ο Μπορέλ. 

Related posts

Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι ρίψεις τροφίμων

admin

Ολλανδία: Yπόσχεται 100 εκατ. ευρώ για την πρωτοβουλία της Τσεχίας να αγοράσει πυρομαχικά εκτός Ευρώπης

admin

Επιτόκια: Αμφίρροπη η συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη – Οι δύο γραμμές στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Τυνησία: Σύλληψη ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης

admin

Iταλία: H Βουλή απέρριψε την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

admin

Economist: Αυτός είναι ο τρομοκράτης- εγκέφαλος της επίθεσης στο Ισραήλ- “Ανθρωπος φάντασμα”, στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς

admin

Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα της Δανίας, στο 3,35%

admin

Ινδία: Εννέα νεκροί σε πυρκαγιά σε σταθμευμένο βαγόνι τρένου

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

admin