Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός στρατός: Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας, με χερσαίες δυνάμεις να συγκρούονται με στελέχη της Χαμάς και να εκτελούνται χτυπήματα κατά των υποδομών της τρομοκρατικής ομάδας.

Οι συνεχιζόμενες μάχες έρχονται καθώς το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε μια προσωρινή εκεχειρία για να επιτρέψουν την απελευθέρωση των ομήρων. Η εκεχειρία δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι η 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία κάλεσε σε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών κατά τη διάρκεια της νύχτας, εναντίον τοποθεσιών της Χαμάς από τις οποίες έπεσαν πυρά εναντίον στρατευμάτων.

כוחות צה”ל ממשיכים לפעול בשטח הרצועה להשמדת תשתיות טרור, חיסול מחבלים ואיתור אמצעי לחימה. ביממה האחרונה, הכווינו לוחמי צוות הקרב של חטיבה 7 מספר תקיפות של כלי טיס בהן נתקפו תשתיות טרור מהן בוצע ירי לעבר כוחותינו וחוסלו מספר מחבלים >> pic.twitter.com/LhZqz6iyJT

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 22, 2023

Τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Givati, εν τω μεταξύ, επιτέθηκαν στον Σέιχ Ζαΐντ, κοντά στην Τζαμπαλίγια, και κατέστρεψαν μια σειρά από θέσεις παρατήρησης της Χαμάς, αναφέρουν οι IDF.

Οι IDF λένε ότι η 14η Εφεδρική Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων πραγματοποίησε επιδρομή στην περιοχή Beit Hanoun, εντοπίζοντας μια κρύπτη όπλων μέσα σε ένα σπίτι.

Οι δυνάμεις του 202ου τάγματος της Ταξιαρχίας Καταδρομέων συγκρούστηκαν με στελέχη της Χαμάς στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας αρκετούς από αυτούς, αναφέρει.

Η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Εφέδρων Χάρελ έπληξε την υποδομή της σήραγγας της Χαμάς στη βόρεια Γάζα από την οποία στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον στρατευμάτων πριν από αρκετές ημέρες, σύμφωνα με το IDF.

Το IDF λέει ότι η 261η Εφεδρική Ταξιαρχία αναγνώρισε ένα κτίριο στη βόρεια Γάζα με στελέχη της Χαμάς και όπλα μέσα και το κατέστρεψε, σκοτώνοντας όσους βρίσκονταν μέσα.

Το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε επίσης πλήγματα κατά των τοποθεσιών της Χαμάς κατά μήκος της ακτής, συμπεριλαμβανομένου ενός κτιρίου κατοικιών από το οποίο ελεύθεροι σκοπευτές της Χαμάς άνοιξαν πυρ κατά των χερσαίων δυνάμεων, λέει ο IDF.

Related posts

Κίνα: Απρόσμενη επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο

admin

Ρωσία: Το ΣΑ του ΟΗΕ συνέρχεται με θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

admin

Η Γερμανία απήγγειλε κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του “Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν” που σχεδίαζαν επιθέσεις

admin

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε κέντρο διοίκησης των δυνάμεων που μάχονται στην περιφέρεια Ντονέτσκ

admin

Ισραήλ: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση με “βαριά μέσα” – Νέα επίθεση με 150 πυραύλους από Χαμάς

admin

ΟΗΕ: Ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας απαγορεύεται με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

admin

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 88.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

ByteDance: Άλμα κερδοφορίας 60% το 2023 για τη μητρική του TikTok

admin

Γκουτέρες: Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες – Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα

admin