Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγαδάκια, διαψεύσεις και εσωστρέφεια

Ο «αψύς» διέψευσε, η Ολγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε. Στην ένταση που σημειώθηκε μεταξύ Πολάκη και Κασσελάκη αναφέρομαι προφανώς, στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου διαφώνησαν για την απόφαση να στηριχθεί η προμήθεια των F-35 και ο πρόεδρος του είπε ευθέως αυτό που δεν του είχε πει ούτε και ο προκάτοχός του: Οτι αν διαφωνεί, μπορεί να φύγει. Ερωτηθείσα η Γεροβασίλη εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε το περιστατικό (Action24), υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σημασία του. Ο Κασσελάκης και ο Πολάκης θα διαφωνήσουν, θα ζυμωθούν, θα τα βρούνε» είπε διερωτώμενη «η διαφωνία Πολάκη Κασσελάκη είναι το πρόβλημα της χώρας;».

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε, όμως, η συμφωνία της Γεροβασίλη με τις δυσάρεστες διαπιστώσεις του Νίκου Παππά. Ο Παππάς σχολίασε προσφάτως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εικόνα αξιόπιστης εναλλακτικής, μην κοροϊδευόμαστε» και πως στις ευρωεκλογές θα κριθούν όλοι και η ηγεσία». «Δεν είπε τίποτε άλλο από την πραγματικότητα» τόνισε, ερωτηθείσα αν συμφωνεί. Αυτός ο νέος κύκλος εσωστρέφειας και κριτικής που έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου, από στελέχη που δεν σκοπεύουν να φύγουν από το κόμμα, μοιάζει με την αρχή ενός πολύ ενδιαφέροντος power game…

Ο Καπουτζίδης υποψήφιος;

Οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο Κασσελάκης ό,τι λέει το κάνει. Και άνοιξε κανονικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του isyriza, που καλεί όποιον επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο. Υπάρχουν βέβαια μερικά ανοιχτά ερωτηματικά για το αν θα δημιουργηθούν έτσι υποψήφιοι δύο ή και τριών «ταχυτήτων». Διότι, ως γνωστόν, κάποιοι νυν ευρωβουλευτές θα είναι και πάλι υποψήφιοι (Ελενα Κουντουρά), κάποια άλλα στελέχη έχουν πάρει το «πράσινο φως» για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον (Νίκος Φαραντούρης) ενώ ακούγεται πως προσεγγίζονται από τη συριζαϊκή ηγεσία και πρόσωπα εκτός κόμματος. Ενα από αυτά είναι ο ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης, που, όπως μου έλεγε άνθρωπός μου, συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που επιθυμούν.

Βραβείο στο TikTok

Είναι γνωστό ότι ο λογαριασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok είναι πρωτοποριακός για τα δεδομένα της πολιτικής χρήσης του μέσου στη χώρα μας. Έμαθα λοιπόν ότι βραβεύτηκε με ειδική τιμητική διάκριση στα Ermis Awards, τα βραβεία της ελληνικής κοινότητας της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Να σας πω, ωστόσο, πως το πρωθυπουργικό TikTok έχει ολόκληρη ομάδα από πίσω – έχουμε δει και τους συντελεστές της να τον συνοδεύουν. Κι όταν είχα αναρωτηθεί ποιος είναι ο νους πίσω από αυτά τα πετυχημένα βιντεάκια, πηγή μου με παρέπεμψε στο όνομα του Δημήτρη Κανέλλη, ενός 34χρονου «γκουρού» των social media και συγγραφέα, ιδρυτή μιας εταιρείας που αναλαμβάνει την παρουσία brands και προσώπων στα κοινωνικά δίκτυα.

Στις μακρινές Ινδίες

Να βάλει μπρος ξανά την ατζέντα εξωτερικού ετοιμάζει το Μαξίμου. Και πέραν των γνωστών σταθμών που εκκρεμούν –όπως η Ουάσιγκτον και το Τορόντο – το πρόγραμμα του Μητσοτάκη περιλαμβάνει και σταθμούς πιο μακρινούς, με μεγάλο διπλωματικό, γεωπολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Στα τέλη Φεβρουαρίου σχεδιάζεται η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί, για να ανταποδώσει την επίσκεψη στην Αθήνα του Ναρέντρα Μόντι. Συνοδευόμενος και από μεγάλη αποστολή επιχειρηματική και όχι μόνο. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως η συνεργασία μας με την Ινδία στο πεδίο της άμυνας. Θυμίζω ότι ήδη κάνουμε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ενώ μεγάλοι ινδοί επιχειρηματίες της άμυνας έχουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα για συνεργασίες.

Υπουργοί στην ομογένεια

Παράλληλα, «τρέχει» κανονικότατα ο προγραμματισμός της Πειραιώς για ταξίδια εξπρές υπουργών και κορυφαίων στελεχών στο εξωτερικό, για επαφές με τους ομογενείς και τις οργανώσεις της ΝΔ, ενόψει ευρωεκλογών και με την αφορμή της νομοθέτησης της επιστολικής ψήφου. Αυτή την εβδομάδα ο Θοδωρής Λιβάνιος επισκέφθηκε το Ντίσελντορφ (και μάζεψε πολύ κόσμο από την ελληνική κοινότητα και στην Κολωνία). Ενώ η Νίκη Κεραμέως είχε χθες συνάντηση με Ελληνες στο Λονδίνο.

Στην Ευρωβουλή το κράτος δικαίου

Και νέες δυσάρεστες εξελίξεις για την εικόνα του κράτους δικαίου στη χώρα αναμένουμε την ερχόμενη Τετάρτη, που αναμένεται να εγκριθεί και από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής το ψήφισμα για την Ελλάδα. Το ψήφισμα αναμένεται –δυστυχώς– να εγκριθεί με άνετη πλειοψηφία και θα αναφέρεται εκτενώς στις υποκλοπές με το παράνομο λογισμικό Predator και τις παρακολουθήσεις, τις «στρατηγικές αγωγές» εναντίον δημοσιογράφων, ενώ θα κάνει λόγο και για «κυβερνητικές παρεμβάσεις στην έρευνα». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται η προσθήκη αναφορών για το Προσφυγικό, για παράνομες επαναπροωθήσεις, αλλά και για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

«Εφυγε» ο Χρήστος Φωτίου

Μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα του Πειραιά, ο Χρήστος Φωτίου, έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, στο Τζάνειο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες. Ο Χρήστος Φωτίου, με διαδρομή και αγώνες από την ΕΠΟΝ στη Νεολαία Λαμπράκη και το ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε τον Πειραιά από πολλά πόστα επί έξι δεκαετίες σχεδόν. Καταρχάς ως δήμαρχος Κερατσινίου, ο πρώτος που εξελέγη στη Μεταπολίτευση, νομάρχης, ως βουλευτής της Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, ως πρόεδρος των Λιπασμάτων αλλά και του ΝΑΤ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. στον ναό του Αγ. Γερασίμου στο νεκροταφείο Σχιστού.

Related posts

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

«Πράσινο φως» από την ΑΔΑΕ για την ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

admin

«Ολοι οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται»

admin

Αρβανίτης και Κούλογλου πάνε την Ασημακοπούλου στην Κομισιόν για την καταγγελλόμενη διαρροή δεδομένων

admin

Στην Ακρόπολη Κυριάκος Μητσοτάκης και Ολαφ Σολτς

admin

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στη Λευκωσία με το βλέμμα στην ενέργεια

admin

Γεραπετρίτης: Ο ελληνικός λαός ψήφισε για τις επόμενες γενιές

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα Τέμπη – Στο απυρόβλητο οι πολιτικοί υπεύθυνοι με απόφαση ΝΔ

admin

Ανένδοτος ο Σαμαράς για το μεταναστευτικό – Νέο μήνυμα από το Μαξίμου

admin