Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Ετοιμαζόμαστε να ξανακυβερνήσουμε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ισότητας και των δικαιωμάτων, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων.

«Αν πιστεύεις στην ισότητα, δεν σκέφτεσαι κύριε πρωθυπουργέ να το φέρεις μετά τις ευρωεκλογές. Το κάνεις χθες. Αν δεν θέλει να το κάνει αυτός, ας το φέρουμε εμείς προς ψήφιση», ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, σημείωσε πως «η ισότητα είναι ισότητα. Πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας ως ένα αυτόνομο ον, να το αγκαλιάσουμε, να μπορέσουμε να γίνουμε όλοι μαζί μία καλύτερη κοινωνία. Πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε, άλλωστε, ότι ήταν από τους πρώτους που επανέφερε στην επικαιρότητα την συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

«Να δούμε τι στάση θα εκφράσει η δήθεν εκσυγχρονιστική Νέα Δημοκρατία. Είναι υπέρ ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους ή θέλουν ένα καθεστώς που ανήκει σε προηγούμενο αιώνα και όχι σε μία σύγχρονη Ευρώπη;», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, πάντως, «πολύ περήφανος» για την πίστη του, για τις χριστιανικές αξίες που, όπως είπε, προσπαθεί να υπηρετήσει, ενώ προσέθεσε πως «είναι ντροπή από έναν πρωθυπουργό που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό να εκμεταλλεύεται αυτό το ζήτημα μικροπολιτικά».

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ισότητας και των δικαιωμάτων. Θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο», υπογράμμισε.

Επιμένει στην πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «πρέπει να αναδείξουμε θέματα που απασχολούν τον κόσμο, να ετοιμαστούμε για να ξανακυβερνήσουμε», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς για τη διάσπαση, επανέλαβε πως όλα αυτά «ανήκουν στο παρελθόν», λέγοντας: «εγώ κοιτάζω μπροστά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά, υπάρχουν χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, στις νομαρχιακές μας επιτροπές, το κλίμα είναι εξαιρετικό. Είναι ωραίο όταν αποκαλούμε τον άλλον ‘σύντροφο’ ή ‘συντρόφισσα’. Είναι μία σημαντική λέξη. Επιτέλους πιστεύω ότι ο κόσμος αισθάνεται τη λέξη βαθιά μέσα του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης θλίψη, οργή και αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην φορολογία και στις δικές του προτάσεις για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Βλέπουμε και δημοσκοπικά, αλλά και εμπειρικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας, αποκτούμε μία δυναμική και θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις. Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», τόνισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για μία σειρά από δηλώσεις υπουργών της, όπως του Άδωνι Γεωργιάδη, της Δόμνας Μιχαηλίδου και της Νίκης Κεραμέως: «Δεν ξέρω πού βρίσκουν τον τρόπο να σκέφτονται έτσι. Καλά θα κάνουν να σταματήσουν με την αλαζονεία του 41%, που τους έχει κάνει ανάλγητους».

Τέλος, στο ερώτημα αν έχει αλλάξει η καθημερινότητά του, από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Σκέφτομαι όλο και λιγότερο ως Στέφανος και περισσότερο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ένα λειτούργημα. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Related posts

Τάκης Θεοδωρικάκος: 600 νέοι ειδικοί φρουροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Λεκανοπέδιο

admin

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το μήνυμα του για την επίσκεψη στην Αθήνα

admin

ΑΝΑΠΟΔΑ

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Βουλή: Μόνο με ειδική άδεια θα μπορεί να μπαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης

admin

Μάντζος για ελληνοτουρκικά: Καμία υποχώρηση, καμία παραχώρηση

admin

50 χρόνια ΝΔ: από τους Κενταύρους στις start-ups

admin

Ευρωεκλογές: Σχέδιο για «5+1 περιφέρειες»

admin

Εντελώς διαφορετική η τουρκική εκδοχή από την ελληνική – «Απαντήσαμε με πυρά στις ελληνικές βολές»

admin