Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

Με πυλώνες τους κλάδους της πληροφορικής και των ταχυμεταφορών, η Eurobank Equities αναμένει πως η Quest Συμμετοχών θα διατηρηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά και τα επόμενα χρόνια.

Στην έκθεση της χρηματιστηριακής με τίτλο «Tech fuelling growth» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Εξετάζοντας το τρέχον έτος, η διοίκηση του ομίλου αναμένει ανάπτυξη σε όλες τις γραμμές, με επικεφαλής κυρίως τις υπηρεσίες πληροφορικής και τις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, και συγκεκριμένα κάνει λόγο για: 1) διψήφια αύξηση στις υπηρεσίες πληροφορικής (ανεκτέλεστο άνω των 550 εκατ. ευρώ), 2) επιταχυνόμενη ανάπτυξη στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (έναντι 6 με 7% το 2023), 3) ήπια αύξηση των εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες, με αρκετά σταθερά κέρδη προ φόρων και 4) θετική ανάπτυξη στον κλάδο - χάρη στις νέες επενδύσεις.

Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για EBITDA 5-6%, λαμβάνοντας υπόψη το 8% περίπου στο ετήσιο EBITDA της επόμενης τριετίας, υιοθετώντας μια πιο επιθετική στάση στις υπηρεσίες πληροφορικής (αύξηση των πωλήσεων κατά 15-21% στο 2024-26).

Προσαρμόζει τα έσοδα από τις εμπορικές δραστηριότητες σε υψηλότερα επίπεδα με βάση τις καλύτερες επιδόσεις του 2023 και, ομοίως, οι προβλέψεις για τις πωλήσεις των υπηρεσιών ταχυμεταφορών σε χαμηλότερα επίπεδα, εν όψει της χαμηλότερης τιμής – μείγματος που παρατηρήθηκε το 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένει έσοδα στα 1,3 δισ. ευρώ το 2024 ( 8,6%) με αύξηση 8% CAGR έως το 2026. Στο μέτωπο της κερδοφορίας, διατηρεί αμετάβλητο το περιθώριο EBITDA πέριξ του 7%, προβλέποντας έτσι EBITDA 90 εκατ. ευρώ το 2024 ( 8% σε ετήσια βάση), που θα αυξηθούν στα 104 εκατ. ευρώ έως το 2026, υποδηλώνοντας 8% CAGR στην τριετία.

Η Quest διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή στο 7x περίπου για τον εκτιμώμενο για φέτος δείκτη EV/EBITDA, με discount δηλαδή 10% έναντι της ομοτίμων της.

«Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αποτίμηση αποτελεί μια ελκυστική πρόταση ανταμοιβής κινδύνου, που υποστηρίζεται από τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης και την προοπτική για αύξηση των αποδόσεων των μετόχων (άνω του 4% μερισματική απόδοση) ή-και την κρυστάλλωση της αξίας που σχετίζεται με συγχωνεύσεις και εξαγορές» καταλήγει η Eurobank Equities.

#Eurobank_Equities_ΑΕΠΕΥ #Quest_Συμμετοχών #Quest_holdings

Related posts

AEGEAN: Αυξήθηκε κατά 109% ο τζίρος στο εννεάμηνο

admin

Titan: Κατήλθε του 5% το ποσοστό ιδίων μετοχών

admin

Δωρεάν διάθεση μετοχών €4,26 εκατ. από την Πειραιώς

admin

Mediterra: «Πράσινο φως» στην επέκταση του σκοπού της εταιρείας

admin

Την Δευτέρα (11/12) η «πρεμιέρα» της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

admin

Ανασυγκρότηση του ΔΣ και των Επιτροπών της Centric

admin

ΤΧΣ: 10 δισ. ευρώ προσφορές για το 27% της Πειραιώς

admin

Noval Property: Διανομή μερίσματος €0,00814/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ-Το νέο ΔΣ

admin

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Δεν υφίστανται πλέον πέραν της πενταετίας εκκρεμείς υποθέσεις

admin