Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

«ΝΑΙ» ΣΕ ΟΛΑ

Μπορεί στο προσκήνιο να είναι σ’ αυτήν τη φάση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν ενστάσεις για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όμως στον σχετικό τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος δεν τίθεται σχετικό ερώτημα: ομόφωνα οι παρόντες στην κουβέντα δήλωσαν πως είναι υπέρ του πολιτικού γάμου, της τεκνοθεσίας, αλλά και στην παρένθετη κύηση. Οσοι βρέθηκαν εκεί δεν βλέπουν με καλό μάτι μερικές από τις δηλώσεις των βουλευτών του κόμματος, ωστόσο σε συνεννόηση με τον αρμόδιο κοινοβουλευτικό τομεάρχη, Παύλο Χρηστίδη, είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν και σε σχετικά «φροντιστήρια», αν χρειαστούν και για πράσινους βουλευτές.

ΠΑΣΟΚ PLUS

Μια ακόμα θεματική εκδήλωση σχεδιάζει το ινστιτούτο InSocial του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, θα συμμετέχουν η πρώην πρύτανης του Παντείου και πρώην γγ του υπουργείου Παιδείας, Ισμήνη Κριάρη, ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία στο πάνελ του Γιώργου Σταθάκη, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βρίσκεται στη Νέα Αριστερά. Για άλλες «μεικτές» εκδηλώσεις αναμείνατε προσεχώς – γι’ αρχή με τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς, με τους οποίους η χημεία μοιάζει έτσι κι αλλιώς να είναι καλύτερη σε σχέση με αυτήν με τον ΣΥΡΙΖΑ,

ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Τρία βασικά ζητήματα θα ανοίξουν το ερχόμενο διάστημα στη Νέα Αριστερά. Το πρώτο: τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που στη νεότευκτη κοινοβουλευτική ομάδα προσανατολίζονται να ψηφίσουν όλοι – σύμφωνα με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου, Κωστή Καρπόζηλο, «οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατοχυρώνει ίσα δικαιώματα θα έχει τη στήριξη» του ΠΑΣΟΚ. Το δεύτερο: η ακρίβεια, που δημιουργεί «μια ασφυκτική συνθήκη για την κοινωνία». Το τρίτο: το θέμα της Θεσσαλίας, για το οποίο οι βουλευτές έχουν καταθέσει τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που αναμένεται να απαντηθεί την Παρασκευή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΝΑΙ, ΙΣΩΣ, ΟΧΙ

Η επιστολική ψήφος, τουλάχιστον στη συζήτηση που διεξάγεται στην επιτροπή, έχει ως τώρα φέρει αντιδράσεις σε όλη την αντιπολίτευση – με βασικό άξονα τις fast track διαδικασίες χωρίς διαβούλευση και το οριζόντιο της επιστολικής για τους πολίτες εντός Ελλάδας χωρίς προϋποθέσεις. Το πού θα καταλήξει η επιφύλαξη της κάθε ΚΟ στην Ολομέλεια, ωστόσο, είναι διαφορετική ιστορία: στο ΠΑΣΟΚ μάλλον θα πάνε στο «ναι» επί της αρχής (με τη σχετική διαφοροποίηση στο αντίστοιχο άρθρο), στη Νέα Αριστερά κατευθύνονται στο «όχι», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν από την κυβέρνηση.

Related posts

Σκέρτσος για υποκλοπές: Οι δήθεν «αποκαλύψεις» είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης

admin

Διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη: Στο κενό η προσπάθεια εκβιασμού της Ελλάδας

admin

Κουμουτσάκος: Γιατί θα παραστώ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

admin

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέβηκε σε… καρέκλα για να φωτογραφηθεί με τους Antetokounbros

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

admin

Οικονόμου: «Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο με διαφάνεια και fair play»

admin

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν: «Η Αλβανία πρέπει να εκπληρώσει τους κανόνες για τη δημοκρατία»

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Οι κινήσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

admin