Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύει στα «πράσινα» κάστρα

Η Δυτική Ελλάδα, στην οποία περιόδευσε το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι κομβικής σημασίας για την προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ για την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης – και κυρίως για τη μάχη που διεξάγεται ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία στον προοδευτικό χώρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βγει στον δρόμο, συσπειρώνοντας τη βάση του κόμματος σε μια προσπάθεια να ξορκίσει τις κακές δημοσκοπήσεις.

Και, κυρίως, έχοντας γνώση πως σε αντίθεση με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις πως θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ το πιο πιθανό είναι να φτάσουν κανονικά μέχρι την κάλπη. Φιλοδοξώντας να προβάλλει ως το βασικό αντίπαλον δέος της ΝΔ, η Χαριλάου Τρικούπη ρίχνει το βάρος της στην ανάδειξη ζητημάτων της καθημερινότητας που δυσκολεύουν την κυβέρνηση.

«Εχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. Κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στην Ελλάδα το «πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα» ακρίβειας, καθώς τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» ανέφερε ο Ανδρουλάκης το Σάββατο από το Αγρίνιο, ρίχνοντας τα βέλη του στο Μέγαρο Μαξίμου για «ολιγοπώλιο στις τράπεζες, ολιγοπώλιο στα τρόφιμα, ολιγοπώλιο στην ενέργεια, ολιγοπώλιο στην ιδιωτική υγεία».

Στο ΠΑΣΟΚ επενδύουν σε μια πιο θεσμική αντιπολιτευτική προσέγγιση, με στόχο να προσελκύσουν τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, εκείνους που δεν ελκύονται από τον τρόπο του Κασσελάκη, αποδίδοντάς του ακραίο λαϊκισμό. Επόμενος σταθμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εκτός απροόπτου και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα είναι η Σέριφος και η Σίφνος – μια επίσκεψη που είχε αναβληθεί πριν από μερικές μέρες.

Related posts

Πλεύρης: Η ελληνική βιομηχανία φαρμάκων μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη

admin

Έντι Ράμα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα

admin

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Μπελαβίλας – «Δεν πάει άλλο»

admin

Σήμερα στην Αγκυρα η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Έρχεται ανασχηματισμός στην κυβέρνηση

admin

Οι Γερμανοί αντιστέκονται στην πώληση 40 Eurofighter στην Τουρκία

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Υποβρύχια drone «θα ακούν το Αιγαίο»

admin

Θεοφάνους για Κυπριακό: Κλείνω τα αυτιά μου όταν ακούω βροντές και πυροτεχνήματα

admin

Το ξεχωριστό μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Σταμάτης στην ορκωμοσία της νέας Βουλής

admin