Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Πτώση 230 μονάδων για τον Dow Jones – Ξανά πάνω από το 4% το αμερικανικό 10ετές

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, μετά τις νέες ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο από τις Goldman Sachs και Morgan Stanley, αλλά και εν αναμονή της δημοσίευσης των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις του Δεκεμβρίου, που θα δώσουν μια σαφέστερη εικόνα για την αμερικανική οικονομία.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατρακύλησε 231 μονάδες ή 0,62% κλείνοντας στις 37.361 μονάδες, ο S&P 50 κατέγραψε απώλειες 0,37% πέφτοντας τις 4.765 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 0,19%, διολισθαίνοντας στις 14.944 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές να ενισχύεται κατά δώδεκα μονάδες βάσης στο 4,07%, μετά τις δηλώσεις του Κρίστοφερ Γουόλερ της Fed, ο οποίος σε ομιλία του ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως δεν χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της τότε που περιμένει η Wall Street. Το αμερικανικό 2ετές διαμορφώθηκε στο 4,23%, προσθέτοντας περίπου δέκα μονάδες βάσης.

Παράλληλα, η UBS αναβάθμισε την τιμή στόχο για τον S&P 500 στο τέλος του έτους, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στις 5.150 μονάδες κατά 7,7% υψηλότερα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Στο ταμπλό, άλμα 7,5% κατέγραψε η μετοχή της AMD φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της μετά τον Νοέμβριο 2021, καθώς η ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες όπως οι Microsoft, Google και OpenAI, αναμένεται να αυξηθεί. Στον αντίποδα, απώλειες σχεδόν 8% σημείωσε η Boeing μετά την υποβάθμισή της από τη Wells Fargo από «overweight» σε «equal weight», amid ongoing troubles with its 737 Max 9 model.

Με πτώση 0,5% έκλεισε η μετοχή της Tesla,έπειτα από τη δήλωση του Έλον Μασκ ότι θέλει μεγαλύτερο έλεγχο στην εταιρεία, με την απόκτηση του 25% των δικαιωμάτων ψήφου. Κατά 1,6% διολίσθησε η μετοχή της Apple, η οποία προχώρησε σε εκπτώσεις για τα iPhone στην Κίνα, καθώς οι πιέσεις από τον ανταγωνισμό εντείνονται όλο και περισσότερο.

Στο 0,5% βρέθηκε η μετοχή της Goldman Sachs, τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ στο -4,5% έκλεισε η Morgan Stanley, τα κέρδη της οποίας το δ’ τρίμηνο κατέγραψαν πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (15.01.2024) η Wall Street παρέμεινε κλειστή, λόγω της αργίας προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.





- --.gr








Ειδήσεις σήμερα:





Μεσολόγγι: Νέο πρόσωπο στο επίκεντρο της έρευνας για την εξαφάνιση του Μπάμπη





Μαρτυρία 28χρονης: «Με έριξε κάτω και με χτυπούσε, απείλησε ότι θα σφάξει εμένα και την οικογένειά μου»





Ιταλία: 20χρονη πέθανε από ένα τιραμισού – Ήταν αλλεργική και της το παρουσίασαν σαν vegan





Related posts

Ομόλογα: Σε πτωτική τροχιά κάτω και από 0,77% τα επιτόκια στο 10ετές

admin

ΑΑΔΕ: Από 25/9 η λειτουργία του Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής

admin

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Από το Δεκέμβριο η αύξηση 8% – Ποια είναι τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή τους

admin

Ο νέος χάρτης των μισθών: Πώς διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου στον ιδιωτικό τομέα

admin

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η υποβολή ενστάσεων στο myBusiness Support

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ξεκινά η υποβολή τους – Ερχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

admin

Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών – Πού χρησιμοποιείται

admin

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

admin