Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ολα τώρα

Με τα αποκαλυπτήρια του σήματος της «Νέας Αριστεράς», τα ηχεία στο Σεράφειο έπαιζαν το «Everything Now» των Arcade Fire. Τους λες και μουσικά έμπειρους τους διοργανωτές – αισιόδοξους, αλλά και πολιτικά συμβολικούς. Οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού μεταφράζονται κάπως έτσι: «Κάθε εκατοστό του ουρανού έχει ένα αστέρι/κάθε εκατοστό δέρματος έχει μια πληγή/Υποθέτω ότι τα έχεις όλα τώρα».

Μία ημέρα πριν

Λίγο η καλή θέληση του προεδρείου της Βουλής, λίγο η προνοητικότητα των βουλευτών της «Νέας Αριστεράς» να στείλουν από χθες (δηλαδή μία ημέρα πριν από το αναμενόμενο) την επιστολή τους στον Κωνσταντίνο Τασούλα, επισπεύδουν τον σχηματισμό της ένατης Κοινοβουλευτικής Ομάδας –αριθμός-ρεκόρ για τη μεταπολιτευτική ελληνική δημοκρατία. Ετσι, στο πνεύμα αν όχι και στο γράμμα του κανόνα, μετά την αναγγελία της σύστασης της ΚΟ όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Χαρίτσης θα μιλήσει σήμερα την ώρα των κοινοβουλευτικών αρχηγών για το φορολογικό, ενώ ατύπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται ότι έχουν ήδη δηλωθεί ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Σταθμός η Θεσσαλία

Μετά την Αλεξανδρούπολη και τον Εβρο σειρά έχει η Θεσσαλία: το τριήμερο 8 έως 10 Δεκεμβρίου θα βρεθούν εκεί κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ για μια αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και για να μιλήσουν με τους κατοίκους που βιώνουν ακόμα τις συνέπειες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή τα στελέχη του κόμματός του θα ακολουθήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με panic button

Η λεπτομέρεια της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα είχε το δικό της ενδιαφέρον: οι Αρχές είχαν ήδη εγκαταστήσει στο κινητό του θύματος κουμπί πανικού, έτσι ώστε να καλέσει αμέσως την Αστυνομία προτού ο σύντροφός της την πλησιάσει. Δεν πρόλαβε καν να το πατήσει. Αντιμέτωπη με την κάννη ενός όπλου, όμως, και να το είχε πατήσει δεν θα είχε καταφέρει και πολλά. Αυτές οι εφαρμογές βοηθούν, όμως η έμφυλη βία δεν αντιμετωπίζεται με αυτές – είναι εργαλεία που έρχονται στο τέλος, για να σώσουν ό,τι δεν έχει σωθεί. Και μερικές φορές δεν είναι αρκετά.

Related posts

Νέες προειδοποιήσεις από την Αθήνα στα Τίρανα για τον Μπελέρη

admin

Παπαθανάσης στο MEGA: Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια θα εντατικοποιηθούν

admin

Τη στροφή ΣΥΡΙΖΑ για τις αμυντικές δαπάνες κατ’ εντολή Κασσελάκη εξηγεί ο Φάμελλος

admin

8+5

admin

Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης: «Καρφί» σε Σαμαρά – Εντυπωσιάζομαι με τους όψιμους φιλοβασιλικούς

admin

Παπαστεργίου: «Η αλλαγή τιμολογίου ρεύματος ή παρόχου θα γίνεται με ένα μήνυμα στο κινητό»

admin

ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

admin

Η χαμένη σχέση με το σήμερα

admin

Επαφές σε 7 χώρες, σε 60 ημέρες, με τριπλή ατζέντα

admin