Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το μήνυμα του για την επίσκεψη στην Αθήνα

Μια εβδομάδα περίπου πριν από το ταξίδι του στην Αθήνα ο τούρκος προέδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει επίθεση φιλίας στην Ελλάδα λέγοντας πως  «διαφορές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ήρεμο κλίμα».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου εύχομαι να φέρει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα  τον Νετανιάχου «σφαγέα της Γάζας.»

«Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου η μία πλευρά χάνει και η άλλη κερδίζει», ανέφερε, για να προσθέσει ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία, με την οποία λαμβάνει σάρκα και οστά η αρχή του να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, kazan-kazan (από το αντίστοιχο αγγλικό win-win), όπως είπε με τη χαρακτηριστική φράση που συνηθίζει να χρησιμοποιεί.

«Διαφωνίες είχαμε χθες και θα έχουμε και σήμερα»

«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας για την αύξηση των φίλων μας και τη μείωση των εχθρών μας. Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των χωρών. Το κυριότερο είναι η βούληση για την επίλυσή τους πριν μετατραπούν σε αδιέξοδα. Αυτή είναι η προσέγγισή μας για την επίσκεψη που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου. Διαφωνίες είχαμε χθες και θα έχουμε και σήμερα.

Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος ως δύο χώρες που μοιράζονται το ίδιο κλίμα και την ίδια θάλασσα. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Ελπίζω ότι το ταξίδι μας θα οδηγήσει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για τις χώρες μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Related posts

ΗΠΑ: Η λίστα των Δημοκρατικών που λένε στον Μενέντεζ να παραιτηθεί

admin

Καλωσόρισμα στους 11

admin

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

admin

Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης: «Καρφί» σε Σαμαρά – Εντυπωσιάζομαι με τους όψιμους φιλοβασιλικούς

admin

Αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στη συμφωνία για τα εξοπλιστικά

admin

Κασσελάκης: «Οι στημένες ‘τυχαίες’ συναντήσεις υποτιμούν και τον πολιτικό και τους πολίτες»

admin

ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

admin

Υπερπτήσεις το απόγευμα σε Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς

admin

Η ατάκα του Τσίπρα στον Μητσοτάκη που δεν «έπιασαν» οι κάμερες του ντιμπέιτ

admin