Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν προέρχομαι από το σύστημα, κανείς «δεν με έχει»…»

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλώς άνθρωπος», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τον τίτλο του βιβλίου του καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης, Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Το φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», στην παρουσίαση του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες κατόπιν αιτήματός του. Με αφορμή την παρουσίαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε έναντι των επικριτών του, επιμένοντας πως έχει ξεκάθαρες θέσεις και πως η εκλογή του δεν οφείλεται στα social media, αλλά στο ότι δεν προέρχεται από το σύστημα, στο ότι «κανείς δεν με έχει». «Δεν είναι ένδειξη σωστής κομματικής λειτουργίας το ότι εκλέχθηκα, το παραδέχομαι αυτό», είπε, είναι ένδειξη ότι «ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό».

Αναφερόμενος στην εσωκομματική ένταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι δεν ένιωθε ότι ήταν «ο εαυτός του» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που οδήγησε στην αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας από το κόμμα. Ωστόσο, σχολίασε ότι δεν μετανιώνει τίποτα. Τόνισε δε ότι «στη ναυτιλία δεν πετυχαίνεις αν δεν είσαι σκληρός» κι ότι όποιος είχε ψάξει το βιογραφικό του δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί με τη στάση του.

«Πρόσφερε το ελληνικό όνειρο»

Κάνοντας μια διάκριση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόσωπο και ως φαινόμενο, ο συγγραφέας του βιβλίου υποστήριξε ότι «το «φαινόμενο Κασσελάκη» δεν είναι ούτε αποτέλεσμα συνωμοσίας, δηλαδή της κρυφής δράσης άγνωστων κέντρων εξουσίας, ούτε όμως και προσωπικού χαρίσματος του Στέφανου Κασσελάκη». Αλλά στο ότι ενσάρκωσε ένα «μεσσιανικό προσωπείο» στην εποχή «της μετα-αλήθειας, του λεγόμενου εικονιστικού κόσμου και των νέων μέσων επικοινωνίας» που «η κατασκευή μιας περσόνας έχει αναχθεί σε αυτοτελή πολιτική λειτουργία».

«Η έννοια της πολιτικής επικοινωνίας έχει αλλάξει κι αυτό που πρόσφερε με τα βιντεοκλίπ του ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν το ελληνικό όνειρο» παρατήρησε ο Αντώνης Λιάκος.

Στο κοινό βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, όπως η Δώρα Αυγέρη, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους οι Γιάννης Μπουρνούς, Νίκος Φαραντούρης, Συμεών Κεδίκογλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θανάσης Οικονόμου, Ελενα Ακρίτα.

Related posts

Μπακογιάννη για τουρκική προκλητικότητα: Η ελληνική εξωτερική πολιτική την αντιμετωπίζει με ψυχραιμία

admin

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε

admin

Μετρούν κόστος και ζημιές από τρία μέτωπα

admin

Διπλωματικός πυρετός για τα Γλυπτά

admin

Αχτσιόγλου για Παπανώτα: Δεν δέχομαι την κοπτοραπτική, συνηθισμένο να κατηγορούνται τα θύματα στην πατριαρχία

admin

Επίσκεψη – ορόσημο για το θετικό κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις

admin

Μητσοτάκης: Εφτασε στο Ισραήλ – Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου

admin

Κεχαγιά: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τις βουτιές στο Μαράθι και να αποπέμψει τον Κυριαζίδη

admin

Νέος νόμος στα ΑΕΙ: Επιστολή Κεραμέως προς τους καθηγητές των πανεπιστημίων

admin